Ohita
Hattu päästä Suomen päivittäistavarakaupalle – koronavuosi osoitti alan ketteryyden ja vastuullisuuden

Blogikirjoitus -

Hattu päästä Suomen päivittäistavarakaupalle – koronavuosi osoitti alan ketteryyden ja vastuullisuuden

Päivittäistavarakauppaa on alaa heikommin tuntevien keskuudessa pidetty aika perinteisenä, hitaasti uudistuvana ja jopa muutosvastaisena toimialana. Alalla työskentelevät tietävät työn olevan todella innovatiivista ja hyvinkin edistyksellistä tekemistä sekä todella nopeaa reagointia jatkuviin muutoksiin, käsittämättömän suuria datamassoja hyödyntäen. Kuluttajalle tämä jatkuva ketterä tekeminen ei ole kuitenkaan aiemmin kovin paljon näkynyt – monipuolista valikoimaa on vaan saanut kaupoista ympäri maan luotettavasti ja laadukkaasti koko ajan.

Nyt päättyvän hyvin poikkeuksellisen vuoden aikana toimialan ja sen yritysten uskomaton sopeutumiskyky tuli näkyväksi ihan kaikille: Dramaattiset kysynnän muutokset johtivat vain hyvin tilapäisiin ja harvoihin tuotepuutteisiin Suomessa, verkkokaupan kapasiteettia nostettiin ”monen vuoden kehityksen verran” hetkessä, uutta tilanteeseen sopivaa tarjontaa on saatu ketterästi tarjolle, asiointi kaupoissa turvattiin useilla nopeilla erikoisjärjestelyillä, suojavarusteiden tarjonta synnytettiin hetkessä kuin tyhjästä, viestintä kuluttajille on ollut selkeää ja tehokasta, vain mainitakseni muutaman asian.

Tämä vuosi on tuonut myös yritysten ja toimialojen yhteiskuntavastuun konkreettisesti näkyväksi. Päivittäistavarakaupan sopeutumiskyvyn näkee esimerkiksi siinä, miten toimiala on mahdollistanut suomalaisille turvallisen asioinnin ruokakaupoissa. Toisin kuin monissa muissa maissa, ruokakaupassa asiointia ei ole nähty riskinä tai jouduttu rajoittamaan missään vaiheessa – kiitos päivittäistavarakaupan erittäin vastuullisen toiminnan.

Joulukuussa julkistetun YouGovin tutkimuksen tulokset kertovat, että päivittäistavarakauppaa pidetään nyt Suomessa kaikkein parhaiten yhteiskuntavastuunsa kantavana toimialana. Kakkosena on elintarviketeollisuus. Nämä kaksi paransivat indeksejään kuluneen vuoden aikana toimialoista kaikkein eniten – mahtavaa työtä!

Hattu päästä ja iso arvostus Suomen päivittäistavarakaupan toimijoille! Aivan huikeaa työtä. Olen todella iloinen siitä, miten toimialan ja sen toimijoiden osaaminen, ratkaisulähtöisyys ja vastuunkanto on nyt saatu näkyväksi. Voimme kaikki suomalaiset olla erittäin ylpeitä ruokakauppaketjuistamme ja kukin omista ruokakaupoistamme.

#ruokakauppa #päivittäistavarakauppa #vastuullisuus #ketteryys #yritysvastuu #korona

Jussi Tolvanen
Twitter @TolvanenJussi

Kirjoittaja työskentelee Orkla Suomen myyntijohtajana ja seuraa suomalaisen ruokakaupan kehitystä suurella uteliaisuudella.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi