Ohita
AHTI mukana tukemassa Turun meripelastustoimintaa

Uutinen -

AHTI mukana tukemassa Turun meripelastustoimintaa

Sillibrändi AHTI on aloittanut viiden vuoden yhteistyön Turun meripelastusyhdistyksen kanssa. Näin AHTI on mukana tukemassa suomalaisten veneilijöiden turvallista vesillä liikkumista. Vesiturvallisuutta voi parantaa merkittävästi myös omalla toiminnallaan.

Suomen suosituin sillibrändi AHTI on solminut yhteistyösopimuksen Turun meripelastusyhdistyksen kanssa. Sopimuksen mukaan Orkla Suomi ja AHTI tukevat yhdistyksen toimintaa viiden vuoden ajan.

Juhannuksen alla kastettiin AHTI-brändin nimeä kantava pelastusalus, joka auttaa veneiljöitä Turun saaristossa. Pelastusvene ”Rescue AHTI” on helppo ja kevyt käyttää ja soveltuu mainiosti oikeastaan kaikkiin työtehtäviin. Alusta operoi minimissään kahden hengen miehistö.

”Ahti on suomalaisen kansanperinteen mukaan veden jumala ja turvallisen veneilyn tukeminen tuntui meistä sydämen asialta. Teemme jo nyt työtä vastuullisen kalastamisen ja kalakantojen säilyttämisen puolesta, ja nyt laajennamme vastuullisuuttamme sisältämään myös muut vesillä liikkujat,” kertoo Mari Johtela, joka vastaa AHTI-brändin markkinoinnista.

Turun Meripelastusyhdistys ry on vuonna 1962 perustettu Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys. Yhdistys toimii Turun saaristossa, joka on yksi Suomen vilkkaimmista veneilyalueista. Kaudella 2019 yhdistys suoritti yhteensä 134 tehtävää, joista tavallisimpia ovat erilaiset hinaustehtävät. Yhdistys osallistuu myös terveysviranomaisten ensivastetehtäviin, joita vuonna 2019 oli yhteensä 39 kpl.

”Yhteistyö Orkla Suomen ja AHTI-brändin kanssa on meille elintärkeää. Tuen avulla olemme hankkineet uuden langattoman intercom-järjestelmän alukseen, joka parantaa miehistön työturvallisuutta ja työskentelymukavuutta merkittävästi”, kertoo Markus Takala Turun meripelastusyhdistyksestä.

Meripelastuksen kiireisin aika alkaa juhannuksesta ja jatkuu elokuun loppuun saakka. Silloin yhdistys päivystää vuorokauden ympäri. Takala haluaakin vilkkaimman veneilykauden alla muistuttaa kolmesta veneilyn perussäännöstä:

1) Muista pelastusliivit: se on yksi halvimmista henkivakuutuksista, minkä voi saada.

2) Kertaa hyvät merimiestavat: tämä onnistuu helposti esimerkiksi sivustolla veneilytaito.fi.

3) Tarkista veneen kalustus: ovatko kaikki laitteet ja välineet kunnossa ja onko tankissa polttoainetta riittävästi?

Näillä yksinkertaisilla säännöillä voi parantaa omaa vesiturvallisuuttaan merkittävästi!

Lisätietoja antaa: Mari Johtela, mari.johtela@orkla.fi

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi