Ohita
Elinkeinoelämä liikkeellä 1.5ºC ilmastotavoitteen saavuttamiseksi

Uutinen -

Elinkeinoelämä liikkeellä 1.5ºC ilmastotavoitteen saavuttamiseksi

Orkla tukee kansainvälistä kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada yritykset asettamaan ilmastotavoitteensa 1,5 asteen tavoitteen mukaisiksi.

Orkla ja lukuisat muut kansainväliset yritykset seisovat YK:n Global Compact -kampanjan “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” takana. Kampanjan tavoitteena on saada yritykset liikkeelle ilmastotavoitteiden kasvattamiseksi ennen 2.-13.12. Madridissa järjestettävää vuotuista YK:n Climate Change -konferenssia.

”Meidän on pikaisesti löydettävä ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja siihen liittyviin haasteisiin. Orkla on siksi asettanut tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, ja kannamme oman vastuumme ilmastonlämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen”, sanoo Orklan konsernijohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

Kansainvälinen Science Based Targets initiative (SBTi) on vahvistanut Orklan ilmastotavoitteet, joita ovat kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 63 % vuoteen 2025 ja 77 % vuoteen 2040 mennessä.

”Yritykset ovat ratkaisevassa roolissa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Onkin inspiroivaa nähdä, miten monet yritykset tähtäävät rohkeasti yhä korkeammalle. Orkla on näyttänyt tässä esimerkkiä ja osoittanut, että 1,5 asteen mukaiset ilmastotavoitteet ovat mahdollisia”, UN Global Compact kommentoi.

Lue lisää “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” -kampanjasta täältä.

Mitä Orkla tekee ilmaston hyväksi?

  • Kaikki Orkla-yritykset ja -tehtaat tekevät suunnitelmallisesti työtä energian ja veden kulutuksen sekä elintarvike- ja ruokajätteen vähentämiseksi ja raaka-aineiden käytön optimoimiseksi.
  • Vastuulliset innovaatiot ovat korkealla Orklan agendalla. Innovaatioiden tuloksena on syntynyt kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihalle sekä laaja valikoima tuotteita pienemmällä ympäristöjalanjäljellä.
  • Orkla on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 54 % viimeisen viiden vuoden aikana. Vähennys on absoluuttinen, sitä ei ole mukautettu kasvaneen liikevaihdon mukaan.
  • Kaikki Orklan käyttämä sähkö Euroopassa on uusiutuvaa. Omien Hydro Power -vesivoimaloiden avulla tuotamme viisinkertaisesti enemmän uusiutuvaa sähköä kuin käytämme.
  • Dokumentoidaksemme uusiutuvan sähkön käyttöä, hankimme vesivoimaloillemme Guarantees of Origin -vahvistuksen.
  • Orkla ottaa vastuuta myös toimitusketjujen ympäristövaikutuksista asettamalla tavoitteita raaka-ainetuottajille. Tavoitteena on laskea välillisiä kasvihuonekaasupäästöjä noin 30 % vuoteen 2025 ja 77 % vuoteen 2040 mennessä.

Lisätietoja: 

Katja Salminen, innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja, Orkla Suomi
katja.salminen@orkla.fi

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi