Ohita
Kaisa Mäkäräisen kanssa ampumatreeneissä

Uutinen -

Kaisa Mäkäräisen kanssa ampumatreeneissä

Suuri Kaisa-fani, Christian Illman pääsi kokeilemaan Kontionlahdelle, miltä tuntuu ampua oikealla ampumahiihtoaseella itsensä Kaisan opastuksella. "Hyvästä opastuksesta huolimatta, osuminen oli silti tuskaisen vaikeaa", hän toteaa.

Kaisa järjesti lehdistö- ja infotilaisuuden kotikulmillaan Kontiolahden ampumahiihtostadionilla juuri ennen kauden aloitusta. Perinteisen kausi-infon lisäksi Kaisa järjesti ihan oikean ammuntaharjoituksen, jossa saimme kokeilla omia ammuntataitojamme.

Joskus Kaisaa on mediassa moitittu siitä, että vaikka hiihto kulkisi kuinka kovaa, hänen ammuntansa ei ole yhtä täydellistä. No, nyt saimme itse kokea miten vaikeaa tauluihin osuminen oikeasti on.

Aurinkoinen taivas ja lievä sivutuuli antoivat ammunnalle loistavat lähtökohdat. Hyvästä opastuksesta huolimatta penkalta oli lähes tuskaisen vaikea osua tauluihin. Vielä haasteellisempaa se oli niille osallistujille, jotka ennen ammuntaa hiihtivät lyhyen kierroksen tekolumella saadakseen tuntumaa kisatilanteeseen.

Kaisa kertoi myös aseen säätämisestä ja näytti ammuntaharjoituksia, joita hän tekee kesätreenikaudella ammuntaansa parantaakseen. Ja hyvinhän Kaisalta ne taulut tippuivat! Oma paras tulokseni oli kolme taulua makuulta tuen kanssa ja kolme taulua seisaaltaan ja nämäkin täysin tuurilla.

Kaisa on maailman huippuja hyvin vaativassa ja kilpaillussa lajissa. Suomessa ei vieläkään ihan ymmärretä, miten iso laji ampumahiihto Keski-Euroopassa ja Venäjällä oikeasti on. Sen lisäksi, että hän on huipputason urheilija, hän on myös äärimmäisen määrätietoinen ja valovoimainen persoona. Tämä yhdistelmä tekee hänestä todella mielenkiintoisen. Kaisa uskaltaa olla oma itsensä ja juuri tämä autenttisuus tekee hänestä niin ”coolin”.

Oli todella ainutlaatuista saada opastusta Kaisalta itseltään. Olen aina miettinyt, miten vaikeaa oikealla ampumahiihtoaseella ampuminen ja tauluihin osuminen on. Nyt sain sen itse kokea. En silti osaa kuvitellakaan, millaista se olisi oikeassa kisatilanteessa kun pakkaa sekoittaa vielä hiihtämisen tuoma rasitus, lumipyry, puuskittainen tuuli sekä kilpailun ja yleisön luoma paine.

Kaisa on ollut Orkla Healthin yhteistyökumppani jo vuodesta 2007. Vuosien varrella hän on tullut tutuksi paitsi tuotteidemme myös henkilökuntamme kanssa. Olemme saaneet seurata aitiopaikalta Kaisan treenaamista ja valmistautumista kilpailuihin. Kaisa onkin jo vannoutunut Möllerin kalaöljyn, Maximin urheiluravinteiden ja Sana-solin käyttäjä. Kuten hän itsekin on sanonut "Hyvää ei kannata vaihtaa".

#GoKaisa

Tsemppiä tulevaan kauteen!

Christian "the sniper" Illman

Möller-tuoteryhmäpäällikkö

Orkla Health Oy

Kuvat:

Joona Kotilainen / Tovari Oy

Christian Illman

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi