Ohita
Kartanon perunalastut siistien biitsien ja vastuullisen retkeilyn asialla

Uutinen -

Kartanon perunalastut siistien biitsien ja vastuullisen retkeilyn asialla

Kartanon perunalastut valmistetaan Ahvenanmaalla kotimaisesta perunasta tuulivoiman ja biokaasun voimalla. Tänä kesänä Kartanon perunalastut on mukana edistämässä Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -kampanjan ja vastuullisen retkeilyn ilosanomaa.

Kartanon perunalastut on yksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääyhteistyökumppaneista ja mukana tekemässä konkreettisia tekoja Suomen vesistöjen hyvinvoinnin puolesta.

Kartanon kutsuu kaikki suomalaiset kanssaan Siistille Saaristoseikkailulle Suomen vesistöjen hyväksi osana PSS ry:n Siisti Biitsi -ohjelmaa. Kampanja käynnistyi toukokuussa ja kestää syyskuun loppuun saakka.

”Vesistöjen hyvinvointi on meille suomalaisille ja Kartanon perunalastujen kaltaiselle saariston kasvatille sydämen asia. Lähdimme ilolla mukaan tukemaan PSS ry:n tärkeää työtä ja levittämään tietoa vesistöjemme tilasta. Vaikka Itämeren tilanne on hyvin huolestuttava, voi onneksi jokainen meistä omalla toiminnallaan vaikuttaa asiaan”, sanoo Emmi Jyly Kartanon markkinointitiimistä.

Kartanon-brändi kannustaa ja opastaa suomalaisia muun muassa vastuulliseen retkeilyyn. Sosiaalisessa mediassa haastetaan vaikuttajia ja seuraajia Siisti Biitsi -siivoustalkoisiin ympäri Suomen.

”Osallistumme Siisti Biitsi -siivoustalkoisiin myös itse ja lahjoitamme jokaisesta kampanjan aikana myydystä perunalastupussista rahaa järjestön toiminnan tukemiseksi”, Jyly kertoo.

Ympäristövastuun tuntevaa tuotantoa

Kartanon perunalastuja on valmistettu Ahvenanmaalla jo kohta kolmenkymmenen vuoden ajan, vuodesta 1995.

”Olemme hurjan ylpeitä yli 50-vuotisesta Haraldsbyn tehtaastamme, jonka tuotteet tarjoavat herkullisen makunsa lisäksi myös ympäristön huomioivan kotimaisen tuotantoketjun aina pellolta ruokapöytään. Kartanon perunalastut valmistetaan aina kotimaisesta perunasta, jotka on nostettu Suomen saariston viljavasta mullasta”, Jyly kertoo.

Kartanon perunalastuja on valmistettu jo vuosien ajan uusiutuvan energian, perunankuorista tuotetun biokaasun, voimalla. Viime vuosina biokaasutuotantoa on tehostettu tuomalla laitokseen lantaa paikalliselta karjatilalta. Prosessissa syntyvä ravinnejäännös ohjataan takaisin viljelijöille lannoitteeksi.

”Kertoaksemme kuluttajille uusiutuvan biokaasun käytöstä, Kartanon-pusseissa on komeillut jo pitkään Gasumin rekisteröity biokaasumerkki.”

Sipsitehtaalla on lisäksi oma vedenpuhdistamo, jossa perunoiden pesuvesi puhdistetaan ja voidaan kierrättää uudelleen käytettäväksi. Myös Ahvenanmaan merituulia hyödynnetään vihreän sähkön hankkimiseksi, ja Taffelilla onkin nykyisin Ahvenanmaalla oma brändätty tuulivoimala.

”Vuodesta 2020 kaikki Haraldsbyn tehtaan tarvitsema sähkö on saatu paikallisen energiayhtiön tuottamasta tuulivoimasta. Yhden tuulivoimalan tuottama sähkö kattaa tehtaamme koko vuoden sähkön tarpeen. Näin ollen meillä on yksi syy lisää rakastaa mukavia merituuliamme”, Jyly kertoo.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi