Ohita
Matsmart ja Panda pelastavat 9000 kiloa joulusuklaata

Uutinen -

Matsmart ja Panda pelastavat 9000 kiloa joulusuklaata

Moni herkku ja ruoka kuuluu olennaisena osana suomalaiseen ruokapöytään. Valmistajat ja tuottajat haluavatkin, että tuotteita riittää juhlapyhinä jokaiseen kotitalouteen. Silloin tällöin esimerkiksi jouluherkkuja jää yli, ja sen sijaan että ne päätyisivät hävikkiin, tuotteille tulisi löytää uusi koti.

Nyt 9000 kiloa Vaajakoskella valmistettua Pandan joulusuklaata on mahdollista pelastaa verkkokauppa Matsmartin kautta.

“Orklalla ja muilla alan toimijoilla on tärkeä tehtävä vastuullisten vaihtoehtojen tarjoamisessa sekä tiedon lisäämisessä esimerkiksi ruokahävikin vähentämiseksi. Vastuullisuus on keskeinen osa kaikkea toimintaamme ja on hienoa jatkaa kestävää yhteistyötä Matsmartin kanssa. Näin varmistamme, että yksikään herkku ei mene hukkaan”, kertoo Orklan viestintäjohtaja Nina Olin.

Vuositasolla Orkla-konserniin kuuluva Panda valmistaa noin 6 miljoonaa kiloa suklaata Vaajakosken makeistehtaalla.

Matsmart on verkkokauppa, josta voi ostaa edullisesti sesonkien jäännöseriä tai esimerkiksi tuotteita, joiden pakkaus on muuttunut. Samalla ruokahävikki vähenee.

“Vähentämällä ruokahävikkiä - tai kuten tässä tapauksessa herkkuhävikkiä - asiakkaamme vaikuttavat aidosti ympäristöön ja säästävät samalla rahaa. Kotimainen joulusuklaa on hyvä esimerkki siitä, että suklaa on aivan yhtä hyvää, vaikka se syötäisiin joulurasiasta helmikuussa”, kertoo Matsmartin Suomen-maajohtaja Michaela Böckelman.

Matsmartin suomalaiset asiakkaat pelastivat yli 1,2 miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä on jopa 133 % enemmän kuin 2018. Saman verran CO2-päästöjä syntyisi 1 765:ä edestakaisesta Helsinki—Lontoo -lennosta.

Yhteystiedot Matsmart:
Michaela Böckelman, Suomen-maajohtaja
p. 040 180 3000, michaela.bockelman@matsmart.fi

Yhteystiedot Orkla:
Nina Olin, viestintäjohtaja, p. 050 572 7470, nina.olin@orkla.fi

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi