Ohita
Orkla harvinaisessa A-luokassa yritysten ilmastotyötä arvioivassa raportissa

Uutinen -

Orkla harvinaisessa A-luokassa yritysten ilmastotyötä arvioivassa raportissa

Orkla nousi yhden sijan ja sai parhaan mahdollisen arvion ilmastotoimistaan sijoittajalähtöisen CDP-järjestön raportissa. 

Kansainvälinen, voittoa tavoittelematon Carbon Disclosure Project (CDP) kerää vuosittain tietoja tuhansilta yrityksiltä niiden kasvihuonekaasupäästöistä, ilmasto- ja ympäristötavoitteista ja toiminnan seuraamisesta. Vuonna 2020 yli 9600 yritystä vastasi CDP:n ilmastokyselyyn, ja maailmanlaajuisesti 270 yritystä sai ilmastotyöstään parhaan mahdollisen A-arvosanan. Viime vuonna A- -arvion saanut Orkla nousi nyt harvinaiseen A-luokkaan.

”Olemme todella ylpeitä ja iloisia CDP:n tuoreesta arvioinnista. Orklan henkilöstö on vahvasti sitoutunut työhön kasvihuonekaasupäästöjen pienentämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Aiomme jatkaa ilmastotyötämme ja vastuun kantamista yhteisten ongelmien ratkaisemiseksi”, kertoo Orkla-konsernin pääjohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

Orkla on muun muassa puolittanut kasvihuonekaasupäästönsä vuodesta 2014 ja asettanut tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet ilmastonmuutoksen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen.

Myös Suomen Orkla-yrityksissä iloitaan A-arvosanasta.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen näkyy kaikessa työssämme, aina tehtaiden energiankäytöstä vastuullisiin uutuuksiin ja innovaatioihin. Tehtaidemme energia ja sähkö tulee yhä laajemmin uusiutuvista lähteistä. Toinen tärkeä painopistealue Orklalla ovat kasvipohjaiset tuotteet, joilla on pieni ilmastojälki, ja jonka valikoimaa aiomme kasvattaa merkittävästi. Panostamme myös pakkausten ilmastokuormituksen vähentämiseen", kertoo Nina Olin, Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

A-listan yritykset edelläkävijöitä ilmastotyössä

CDP käyttää yksityiskohtaisia ja riippumattomia menetelmiä yritysten ilmastotoimien arviointiin, ja sen raporttia pidetään laajalti yritysten ympäristöasioiden läpinäkyvyyden kultaisena standardina. A-listan yritysten ympäristöraportointi on kattavaa, ne tiedostavat ja hallitsevat ympäristöriskejä ja näyttävät hyvää ympäristöjohtajuutta asettamalla kunnianhimoisia ja vaikuttavia tavoitteita.

CDP:n mukaan yksityisen sektorin on näytettävä tietä, jos kestävämmästä tulevaisuudesta halutaan todellisuutta. Myös Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen korostaa yritysten vastuuta ilmaston eteen tehtävässä työssä.

”Ruokasektori on vastuussa neljäsosasta koko maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Orklan kokoisen yrityksen toiminnalla on iso vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan, ja siksi on tärkeää, että jatkamme edelläkävijöinä ympäristö- ja ilmastoasioissa”, Salminen sanoo.

Kaikki A-listalle yltäneet yritykset näet CDP:n sivuilta.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi