Ohita

Uutinen -

Orkla ostaa Cederrothin

Orkla Home & Personal on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan Orkla ostaa 100 % kuluttajatuotemarkkinoilla toimivan Cederrothin osakkeista. Yrityskaupan myötä Orkla Home & Personal on yksi suurimmista pohjoismaisista toimijoista henkilökohtaisen hyvinvoinnin tuotteissa, terveystuotteissa, haavanhoidossa sekä kotitalouden puhdistustuotteissa.  

Cederrothin valikoimaan kuuluu vakiintuneita brändejä, kuten LdB, Asan, Bliw, HTH, Salvequick, LongoVital, Multiplex, Samarin, Allévo ja Grumme. Cederroth toimii Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Puolassa ja Espanjassa. Yrityksellä on neljä tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Espanjassa. Vuonna 2013 Cederrothin liikevaihto oli 1,984 miljoonaa SEK ja EBITDA 194 miljoonaa SEK. Yrityksen palveluksessa on yhteensä 850 työntekijää. 

"Tämä yritysosto on strategisesti mielenkiintoinen ja erityisen tärkeä, koska se vahvistaa Orkla Home & Personalin läsnäoloa Ruotsissa. Cederroth on vahva pohjoismainen toimija, jonka kautta on mahdollista saada huomattavaa lisäarvoa. Olemme tunnistaneet huomattavia synergioita koskien yläriviä ja kustannuksia", sanoo Orkla President ja CEO Peter A. Ruzicka.

Orkla Home & Personalin ja Cederrothin tuotekategoriat täydentävät laajasti toisiaan. Lisäksi haavanhoidosta tulee uusi houkutteleva tuoteryhmä Orklalle. Cederrothilla on myös vakiintunut asema pohjoismaisilla apteekkimarkkinoilla. Kun sopimusprosessi on saatu päätökseen, Cederrothin toiminnot liitetään Orklan Home & Personal liiketoiminta-alueeseen.

"Yhdessä Cederroth ja Orkla Home & Personal ymmärtävät entistä paremmin paikallisten kuluttajien mieltymykset ja asiakkaiden tarpeet. Yhdistämällä toimintonsa Cederroth ja Orkla Home & Personal lisäävät kilpailukykyään paikallisilla markkinoilla, joissa on merkittävää kansainvälistä kilpailua", sanoo Stig Ebert Nilssen, Orkla Executive Vice President ja CEO of Orkla Home & Personal.

Ostohinta on 502 miljoonaa SEK. Ostohinta arvottaa Cederrothin velattomana 2,015 miljardiin Ruotsin kruunuun perustuen Cederrothin taseeseen 30. syyskuuta 2014. Ostohinta rahoitetaan Orklan olemassa olevalla luottorahoituksella. 

Myyjät ovat rahastoja, joita hallinnoivat CapMan ja Litorina. Yrityksen ylin johto ja muut pienosakkaat myyvät myös noin 10 prosentin omistusosuutensa. 

Sopimus odottaa kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan viimeistään Q3 2015.

Lisätietoa Cederrothin johdosta, hallinnosta ja avainluvuista löytyy liitteestä.

Orkla is a leading supplier of branded consumer goods and concept solutions to the grocery, out-of-home and bakery markets in the Nordics, the Baltics and selected markets in Central Europe and India. Orkla is listed on the Oslo Stock Exchange and has its head office in Oslo. In 2013, the Group had a turnover of NOK 33 billion and approximately 17,000 employees at year-end.

Orkla Home & Personal today comprises five branded consumer goods businesses which primarily serve the Nordic region:

Lilleborg (personal care and home care products), Lilleborg Profesjonell (full-range supplier of hygiene and cleaning solutions for the professional market), Orkla Health (dietary supplements and health products), Pierre Robert Group (textiles sold through the grocery channel) and Orkla House Care (painting tools and cleaning products).

Orkla ASA

Oslo, 15 tammikuuta 2015

Lisätietoja:

Group Director Corporate Communications and Corporate Affairs

Håkon Mageli

Tel.: +47 928 45 828

SVP Investor Relations

Rune Helland

Tel.: +47 977 13 250

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi