Ohita
Team Rynkeby pyöräilee syöpälasten hyväksi

Uutinen -

Team Rynkeby pyöräilee syöpälasten hyväksi

Orkla Health Oy ja Maxim-urheiluravineet tukevat pohjoismaista Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä, jolla kerätään rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa kerätyt rahat lahjoitetaan lyhentämättömänä sairastuneiden lasten ja nuorten tukiyhdistys Sylva Ry:lle.

Valtakunnallisena potilasjärjestönä Sylva ry:n pääosin lahjoitusvaroilla pyörivän toiminnan ydinaluetta on syöpää sairastavien lasten ja nuorten kuntouttaminen, vertaistuen tarjoaminen sekä heidän perheidensä tukeminen muun muassa kursseilla ja lomilla. Lisäksi Sylva Ry tukee lasten syöpäsairauksien hoito- ja tutkimustyötä.

Team Rynkebyssä on 1 450 pyöräilijää 32 joukkueessa. Joukkueet tulevat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Färsaarilta. Suomesta lähtee tänä vuonna kolme joukkuetta, joissa on yhteensä 105 pyöräilijää. Joukkueet tulevat Helsingistä, Espoosta ja Tampereelta. Koska kyseessä on hyväntekeväisyyspyöräily, osallistujat kustantavat omat pyöränsä, vaatteensa ja matkansa. Tähän he saavat tukea yrityksiltä. Esimerkiksi Suomen joukkue saa Maxim-urheiluravinnetuotteita niin harjoittelun kuin itse suorituksen tueksi. Urheiluravinnemerkki on hyvä valita treenatessa, että elimistö tottuu siihen ja siitä saa mahdollisimman suuren hyödyn kun on urheilusuorituksen aika.

Team Rynkebyn 32 joukkuetta ajavat toisistaan erillisiä reittejä pitkin Pariisiin. Suomen joukkueet starttaavat Travemündesta 4.7. ja saapuvat Pariisiin 10. heinäkuuta. Matkaa kertyy yhteensä 1200 kilometriä päiväetapin vaihdellessa 131 ja 174 kilomerin välillä. Tiimien yhteistreenit käynnistyivät jo syksyllä 2014 valintojen jälkeen. Yhteislenkkien lisäksi tiimiläiset osallistuvat useisiin pyöräilytapahtumiin ennen varsinaista Tour De Parisi -päätapahtumaa.

Joukkueen jäsenet ovat taustaltaan hyvin erilaisia, mikä on osa Team Rynkebyyn ideologiaa.Osa joukkueen jäsenistä on pyöräilyn aktiiviharrastajia ja osa on ollut Team Rynkebyn jäseniä jo viime vuonna. Valtaosa tiimiläisistä on kuitenkin ihan tavallisia liikunnan harrastajia, jotka ovat halunneet yhdistää hyväntekeväisyyden ja tavoitteellisen harjoittelun. Yhteisharjoittelun tavoitteena on hitsata joukosta yhtenäinen tiimi, joka tukee toisiaan niin harjoittelussa kuin reissun päällä.

– Hain mukaan Team Rynkebyhyn, koska halusin olla mukana näin hienossa hyväntekeväisyyshankkeessa. Teen vapaaehtoistyötä juonioriurheilussa, jonka kautta koen syöpäsairaiden lasten ja nuorten tukemisen läheiseksi. Kun oma lapsi on terve, jää itseltä voimavaroja auttaa niitä, joiden arki saattaa kulua hieman toisenlaisten asioiden parissa, kertoo Maija Tantere - yksi tiimin jäsenistä.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi