Ohita
Auta Itämerta
Auta Itämerta

Tiedote -

Auta Itämerta yhdessä saariston kasvatin kanssa

Taffel Kartanon perunalastut kannustaa Itämeren suojeluun sosiaalisen median kampanjassaan. Yksi kommentti auttaa poistamaan 0,5 kg levää Itämerestä.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä ja Itämeren rehevöityminen on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ympäristöongelmista. Keskiverto suomalainen tuottaa Itämereen levää 135 ämpärillistä vuodessa. Tilanne on huolestuttava, mutta hyvä uutinen on se, että Itämeri on pelastettavissa ja jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan.

"Itämeri on meille suomalaisille ja Kartanon perunalastujen kaltaiselle saariston kasvatille sydämen asia. Haluamme levittää tietoisuutta Itämeren tilasta ja kantaa kortemme kekoon”, kertoo Taffelin markkinoinnista vastaava Petra Väkelä Orkla Suomelta.

Kartanon perunalastut valmistetaan kotimaisesta saaristolaisperunasta biokaasun voimalla

Kartanon perunalastut löysivät tiensä kauppojen hyllyille ja ihmisten sydämiin jo vuonna 1995, ja niitä myydään Suomessa vuosittain 2 miljoonaa pussia. Perunalastut valmistetaan Suomessa kotimaisista perunoista, jotka on poimittu Ahvenanmaan saariston viljavasta mullasta.

"Kartanon perunalastujen valmistuksessa hyödynnämme omalta tuotantolaitokseltamme tulevaa, perunankuorijätteestä tehtyä biokaasua. Lisäksi perunalastut pakataan paperiseen pussiin, jonka voi lajitella kartonkijätteen mukana", kertoo Väkelä.

Orkla on jo vuosien ajan tehnyt tavoitteellista työtä vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edestä.

”Biokaasun hyödyntämisen lisäksi meillä on Ahvenanmaalla myös oma vedenpuhdistuslaitos, jonka avulla voimme käyttää perunan pesuveden toistamiseen. Vaihdoimme myös palmuöljyn pois perunalastuistamme jo vuonna 2014. Näin edesautamme osaltamme metsäkadon vähentämistä”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Auta Itämerta -kampanja on voimassa  Kartanon Instagramissa 12.11.-30.11.2019 välisenä aikana. Kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Kartanon sosiaalisen median kumppanina toimiva NoBot. Orkla Suomi lahjoittaa jokaisesta kommentista 10 senttiä John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille 10 000 euroon asti. Lue lisää säätiön toiminnasta: https://johnnurmisensaatio.fi/

Lisätietoja:

Petra Väkelä, Taffelin markkinointipäällikkö, Orkla Suomi
petra.vakela@orkla.fi

Katja Salminen, innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja, Orkla Suomi
katja.salminen@orkla.fi

 

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi