Ohita

Tiedote -

D-vitamiinin saantisuositus nousemassa

Luonnos uusista pohjoismaisista ravitsemussuosituksista esiteltiin kesäkuussa 2012 Islannissa. Luonnoksessa lähes koko väestön päivittäiseksi D-vitamiinin saanniksi suositellaan 10 mikrogrammaa. Tällä hetkellä suositus on 7,5 mikrogrammaa aikuisille ja 20 mikrogrammaa yli 60-vuotiaille. Pohjoismaiset ravitsemussuositukset valmistuvat tämän vuoden lopulla ja sen jälkeen päivitetään suomalaisia ravitsemussuosituksia. Yleensä ne noudattelevat pohjoismaista linjaa, joten D-vitamiinin suositusmäärää nostettaneen Suomessakin.

Lähde: Diabetes 7 lokakuu 2012 

Nykyiset D-vitamiinisuositukset:

Suomen terveysviranomaisten suosituksien mukaan lapset ja nuoret tarvitsevat D-vitamiinia ravintolisänä ympäri vuoden aina 18-vuotiaaksi asti. Myös raskaana oleville ja imettäville naisille suositellaan D-vitamiinilisää vuodenajasta riippumatta. Myös yli 60-vuotiaille suositellaan ympärivuotista D-vitamiinilisää.

Alle 2-vuotiaille suositellaan 10 mikrogrammaa D-vitamiinivalmistetta vuorokaudessa ja 2–18-vuotiaille lapsille ja nuorille 7,5 mikrogrammaa vuorokaudessa. Se, saako lapsi esimerkiksi äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai erityisvalmisteita ei vaikuta suositukseen.

Raskaana oleville ja imettäville naisille suositellaan 10 mikrogramman D-vitamiinilisää vuorokaudessa.

Yli 60-vuotiaiden D-vitamiinin saantisuositus on 20 mikrogrammaa vuorokaudessa.

Terveille aikuisille suositellaan päivittäin 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia tarpeen mukaan.

D-vitamiinivalmisteista suositellaan D3-muotoa, joka on elimistölle luontainen D-vitamiinimuoto ja imeytyy jopa 70 % paremmin elimistöön kuin D2-vitamiini.

Vitamiinivalmisteen käyttö vitaminoitujen maitovalmisteiden ja rasvojen ohella on turvallista, eikä liikasaannin riskiä tavanomaisessa ruokavaliossa ole.


Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi