Ohita
Felix tuo markkinoille ensimmäisen täysin makeuttamattoman ketsupin

Tiedote -

Felix tuo markkinoille ensimmäisen täysin makeuttamattoman ketsupin

Felix-ketsupit ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkikastikkeita ja kiinteä osa etenkin lapsiperheiden päivällispöytää. Kiinnostus terveellisempiin ja sokeroimattomiin ruokiin kasvaa jatkuvasti, ja Felix vastaa haasteeseen tuomalla markkinoille ensimmäisen ketsupin, joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Uutuusketsupille on myönnetty myös Sydänmerkki.

Tutkimusten mukaan sokerin määrä on yksi tärkeimmistä ketsupin valintaan vaikuttavista tekijöistä heti ketsupin maun ja tomaattien määrän jälkeen. Kysyntä sokeroimattomille tuotteille on kova.

"Entistä terveellisemmät vaihtoehdot kiinnostavat kovasti myös ketsupeissa, ja haluamme Felixillä tarjota vaihtoehtoja kaikkien tarpeisiin ja makuihin. Tuotekehityksemme onnistui hienosti kehittämään täysin makeuttamattoman ketsupin lisäämällä tuoreiden, auringonkypsyttämien tomaattien määrää ja mausteita sopivassa suhteessa. Täydellisen reseptin luominen vaati yli 40 yritystä, ennen kuin osuimme nappiin. Maku on aivan erinomainen", sanoo Felixin markkinoinnista vastaava Paula Pöntynen.

Felix on yksi Orkla-konsernin omistamista brändeistä, ja Orkla on sitoutunut vastuullisuusstrategiassaan vähentämään sokeria 15 % koko tuotteistostaan vuoteen 2025 mennessä. Myös Orkla Suomi antoi viime vuonna ravitsemussitoumuksen vähemmän tai ei lainkaan sokeria sisältävien tuotteiden tarjoamisesta kuluttajille.

Felix-ketsupit myös vastuullinen valinta

Felix on tehnyt viime vuosina isoja muutoksia tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Ketsuppipullojen tehdaskuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä pienennettiin 90 %, kun pullomateriaaleja ryhdyttiin kuljettamaan pieninä muovikapseleina tehtaalle, jossa ne puhalletaan muotoonsa tuotannon aikana. Lisäksi kaikissa Felix-ketsuppipulloissa pakkaukseen käytettävästä muovista 25 % on Clean-PET -kierrätysmuovia. Myös ketsuppien myyntierätarjottimet ja lavakulmat on tehty FSC Mix -sertifioiduista materiaaleista.

Terveellisyyteen on Felixillä kiinnitetty huomiota puolestaan jo ennen uutuusketsuppia. Terveelliset ruokailutottumukset muodostuvat aina kokonaisuudesta.

"Felix-ketsupit ovat säilöntäaineettomia ja sisältävät runsaasti auringon kypsyttämiä tomaatteja. Olemme tuoneet jo aiemmin perinteisten ketsuppien rinnalle luomuketsuppeja sekä ketsuppeja, joissa on vähennetty sokerin ja suolan määrää. Monelle Felixin ketsupille on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto tuoteryhmässään”, Pöntynen avaa.

Tuotetiedot: Felix Makeuttamaton ketchup 970 g

Voit tilata näytteen Felixin makeuttamattomasta uutuusketsupista tämän linkin kautta 24.4. mennessä.

Lisätietoja:

Paula Pöntynen, markkinointipäällikkö, Orkla Suomi, paula.pontynen@orkla.fi

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi