Ohita
Orklan mehu- ja juomatiivistepullot valmistetaan 100 % kierrätysmuovista
Orklan mehu- ja juomatiivistepullot valmistetaan 100 % kierrätysmuovista

Tiedote -

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-pullot valmistetaan nyt kierrätysmuovista – ilmastovaikutus pienenee 75 %

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipulloihin on lisätty vihreä merkki, joka kertoo pullojen materiaalin olevan 100 % kierrätysmuovia. Kiertotaloutta edistetään Orklalla myös pullojen pantillisuudella.

Pohjoismaiden suurimpana päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittajana Orkla haluaa toimia esimerkkinä kierrätysmateriaalien käytössä ja lajiteltaviin pakkauksiin siirtymisessä.

Orklan tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 75 % kaikista pakkauksista ja 50 % muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia. Kaikkien pakkausten on lisäksi oltava lajiteltavissa.

Tavoitteet pakkausten lajittelulle ja kierrätysmateriaalien käytölle ovat kunnianhimoiset, mutta kiertotalouteen panostaminen on välttämätöntä planeettamme tulevaisuuden kannalta.

"Muovi on tarpeellinen materiaali monessa elintarvikepakkauksessa, mutta sen ei tarvitse olla kertakäyttöistä. Myös muovin alkuperällä on suuri vaikutus sen hiilijalanjälkeen. Siirtymällä 100 % rPET-kierrätysmuoviin Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipullojen materiaalina pienennämme niiden valmistuksesta syntyvää ilmastojälkeä 75 %", kertoo Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Orklan juomatiivisteitä ja mehuja myydään Suomessa yli 8 miljoonaa pulloa vuodessa, joten ympäristön kannalta asialla on merkitystä.

”Kehitämme jatkuvasti myös muita pakkauksiamme entistä ympäristöystävällisemmiksi lisäämällä kierrätysmateriaalien käyttöä ja vähentämällä muovin määrää. Esimerkiksi Pandan suklaalevyjen kääreissä on nyt 14 % vähemmän muovia kuin vuosi sitten”, Salminen kertoo.

Suomalaiset maailman parhaita muovipullojen kierrättäjiä

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-pullot muutettiin jo vuonna 2019 pantillisiksi, heti kun mahdollisuus avautui Suomen Palautuspakkaus Oy:n kierrätysjärjestelmän laajennuksen myötä. Palpan panttijärjestelmään kuuluminen on edelleen valmistajille täysin vapaaehtoista.

Suomi on pullonpalautuksen mallimaa, ja pantillisten juomapakkausten palautusaste on meillä huippuluokkaa – Palpan tilastojen mukaan yli 90 % pantillisista muovipulloista palautuu kiertoon.

”Kierrätysmuovin käyttö ja pullojen pantillisuus ovat konkreettisia toimia, joilla edistämme kiertotaloutta ja vastuullisempaa muovin käyttöä pakkausmateriaalina. Mehu- ja juomatiivistebrändimme ovat suosittuja ja tuttuja merkkejä monessa suomalaisessa kodissa, ja nyt voimme ylpeinä kertoa, että ne ovat myös entistä vastuullisempia valintoja”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Anssi Lehtonen Orkla Suomelta.


Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi