Ohita
Kalaöljykapselit ja kalanmaksaöljy ovat terveellisiä ja turvallisia

Tiedote -

Kalaöljykapselit ja kalanmaksaöljy ovat terveellisiä ja turvallisia

Helsingin Sanomissa julkaistiin 3.12.2012 artikkeli Kannattaako kalaöljyvalmisteita syödä? Meidän vastauksemme on, että kyllä kannattaa. Aivoinfarktin ja kohonneen verenpaineen Käypä hoito -suosituksiin kuuluvien omega-3-rasvahappojen myönteisistä terveysvaikutuksista on tehty tuhansia tieteellisiä, riippumattomia tutkimuksia. Ravintolisänä nautittavien omega-3-valmisteiden on todettu ehkäisevän ja hillitsevän tulehdustiloja, joita liittyy mm. sydän- ja verisuonitauteihin ja nivelreumaan. 

Omega-kolmoset nousivat esiin 1970-luvulla, kun tieto eskimoiden omega-3-rasvahappoja runsaasti sisältävästä ruokavaliosta ja vähäisestä sydäntautikuolleisuudesta levisi tiedemaailmaan. Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat rasvaisesta kalasta saatavat DHA ja EPA sekä kasvikunnan tuotteista saatava ALA. Useimmat terveysvaikutukset on tutkimuksissa nähty tulevan nimenomaan merellisten EPA:n ja DHA:n kautta. Noin 15 000 tieteellistä artikkelia osoittaa kalaöljyn olevan tehokas omega-3-rasvahappojen lähde. 

Elimistö kykenee hyödyntämään merelliset omega-3-rasvahapot jopa 100 kertaa tehokkaammin kuin kasviperäiset, sillä elimistö ei pysty tehokkaasti muuttamaan kasvikunnan ALA:a merellisiksi EPA:ksi ja DHA:ksi. 

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen heinäkuussa 2012 antamat suositukset merellisten EPA:n ja DHA:n saannille ovat seuraavat: Aikuisten tulisi nauttia päivittäin vähintään 250 mg EPA:a + DHA:ta terveyden ylläpitämiseen. Raskaana oleville ja imettäville EFSA suosittelee 100–200 mg päivittäistä lisäannosta. EFSA:n mukaan 2000–4000 mg EPA:a+DHA:ta päivässä ylläpitää veren normaalia triglyseridipitoisuutta ja 3000 mg EPA:a+DHA:ta päivässä normaalia verenpainetta. DHA ylläpitää normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa 250 mg:n päiväannoksella.

Ainoastaan niille henkilöille, joilla veren hyytyminen on heikentynyt, ei suositella omega-3-tuotteita. Lisäksi verenohennuslääkkeitä käyttävien tulee aina neuvotella omega-3-tuotteiden käytöstä hoitavan lääkärin kanssa ja ennen leikkausta kannattaa lopettaa omega-3-tuotteiden käyttö noin paria viikkoa ennen, sillä omega-3-rasvahapot tekevät veren juoksevammaksi. 

Apteekkari Peter Möller kehitti modernin kalanmaksaöljyn vuonna 1845. Suomessa Möller Kalanmaksaöljy pelasti muun muassa pula-aikana riisitaudilta. Möller-tuotteita kannattaa käyttää nimenomaan niiden sisältämien luonnollisessa muodossa olevien omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin vuoksi. Luonnollisessa muodossa omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini imeytyvät elimistöön parhaiten. A-vitamiinia kalanmaksaöljyssä on nykyään niin vähän, että sen vuoksi ei tuotetta ole syytä välttää. Kannattaa vielä muistaa, että A-vitamiinikin on terveydelle tarpeellista. Niille, joille kalaöljy aiheuttaa röyhtäyksiä, on Möller kehittänyt ainutlaatuisen omega-3-enterokapselin, joka ei röyhtäytä, sillä se imeytyy elimistöön vasta suolistossa.

Kaikki Möller kalanmaksa- ja kalaöljytuotteet ovat puhtaita ja laadukkaita. Asettamamme valmistusstandardimme ovat huomattavasti tiukemmat kuin viralliset vaatimukset. Tuotteemme ovat itse asiassa puhtaampia kuin tavallinen kala. Jokainen valmistuserä testataan 8 eri kertaa yli 
30 erilaisella laadunvarmistusmenetelmällä. Teemme myös vuodessa yli 3500 hapettumistestiä. Tutkimme tarkasti tuotteiden hapettumistasot, rasvahappokoostumuksen, vitamiinipitoisuudet, puhtausasteen ja maun. Öljyt testautetaan myös säännöllisesti ulkopuolisella testaajalla ja laboratorioidemme taso testataan säännöllisesti kansainvälisellä pätevyyskokeella. Lisäksi kaikkien kala- ja kalanmaksaöljytuotteidemme alkuperä on täysin jäljitettävissä. 


Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi