Ohita
Kiistelty ananaskonvehti saa oman rasiansa – kuusi prosenttia suomalaisista nimeää lempparikseen

Tiedote -

Kiistelty ananaskonvehti saa oman rasiansa – kuusi prosenttia suomalaisista nimeää lempparikseen

Jotkut herkut herättävät valtavasti tunteita vuodesta toiseen. Yksi näistä on Pandan Juhlapöydän konvehteja -klassikkorasiasta tuttu ananaskonvehti, joka saa syksyllä oman rasiansa. Makeisvalmistaja Pandan teettämän kyselyn* mukaan miltei puolet suomalaisista ei katso ananaksen kuuluvan konvehtiin.

Juhlapöydän konvehteja -klassikkorasiasta tuttu ananaskonvehti on saanut oman rasiansa.

Makeisvalmistaja Pandan teettämän kyselytutkimuksen mukaan 43 % suomalaisista ei katso ananaksen kuuluvan konvehtiin. Vielä voimakkaammin tuntee viidennes (19,6 %) vastaajista nimetessään ananaksen inhokikseen kaikista Juhlapöydän konvehdeista. Vastaavasti kuusi prosenttia nimesi ananaksen suosikikseen. 

“Ananaskonvehti on kuulunut Juhlapöydän konvehteja -rasiaan jo vuosikymmeniä ja lienee turvallista sanoa, että maku on herättänyt tunteita alusta asti. Nyt oman rasiansa saavan ananaskonvehdin muoto saattaa hämätä vannoutuneita ananasfaneja, sillä se on kääreen vuoksi hieman erilainen joulurasian versioon verrattuna. Maku kuitenkin on, jos ei kaikkien mielestä turvallinen, niin ainakin monelle hyvin tuttu”, kertoo Vesa Vainio, Pandan Business Manager.

”Ananaksen fanikunta ei ole suuren suuri, mutta sitäkin intohimoisempi. Jotkut asiat kannattaa tehdä kuuden prosentin puolesta”, Vainio jatkaa.

Panda selvitti myös yleisesti suomalaisten tuntoja ananasta koskien. Valtaosa suomalaisista (84 %) kertoo pitävänsä mehukkaan hedelmän mausta, mutta mihin ananasta saa laittaa – se onkin suomalaisille kinkkisempi kysymys:

  • 66 % suomalaisista katsoo, että ananas kuuluu pizzaan
  • 36 % suomalaisista katsoo, että ananas kuuluu konvehtiin
  • 30 % sanoo, että niin kutsuttu ananastukka on tyylikäs
  • Ja 24 % sanoo, että ananas kuuluu sisustukseen, esimerkiksi tekstiileissä tai tapetissa.

Konvehdit herättävät tunteita – yli kolmannes ajautunut kiistaan lempimausta

Joulukauden ikiaikaisiin kiistakapuloihin kuuluva ananaskonvehti on tuttu maku Pandan Juhlapöydän konvehteja -rasiasta jo vuosien ajalta. Rasia on useampana vuonna äänestetty Suomen suosituimmaksi, ja vuosittain sitä myydään yli 3 miljoonaa kappaletta, joista valtaosa joulun alla. Eikä mikään ihme, sillä Pandan teettämän kyselyn* mukaan 87 % suomalaisista katsoo konvehtien kuuluvan jouluun. 

Juhlapöydän konvehtien sisältö on säilynyt monin paikoin samana, ja klassikkomaut pitävät pintansa. Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione ovat olleet mukana suosikkirasiassa alusta asti. 

Suomalaisten lempimauiksi rasiasta nousevat Suklaacrisp (19 %), Pehmeä Toffee (18 %) ja Suklaatryffeli (15 %).

Täydellistä yksimielisyyttä mauista ei kuitenkaan ole saavutettu ja yli kolmannes (35 %) kertoo joutuneensa kiistaan tai erimielisyyteen suosikkikonvehdistaan. 

“Peräti 71 % suomalaisista kertoo pitäytyvänsä mieluiten hyväksi havaitsemissaan konvehdeissa. Perinteet ovat Suomessa tärkeitä, ja ehkä juuri siksi ananaskin on kokoaan kiistellympi keskustelunaihe”, pohtii Vainio.

*Kyselytutkimus toteutettiin Bilendin verkkopaneelissa heinäkuussa 2022. Kyselyyn vastasi 1000 täysi-ikäistä suomalaista. Aineisto on painotettu vastaamaan ikä-, sukupuoli-, ja aluejakaumaltaan täysi-ikäisiä suomalaisia, ja sen virhemarginaali on noin +/- 3 prosenttiyksikköä suhteessa lähtöotokseen.

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilöt

Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi