Ohita
Maija Vilkkumaa ainutlaatuiseen yhteistyöhön Norlynin kanssa: ”Pukeutuminen ja tyyli ovat itseilmaisua”

Tiedote -

Maija Vilkkumaa ainutlaatuiseen yhteistyöhön Norlynin kanssa: ”Pukeutuminen ja tyyli ovat itseilmaisua”

Sukkahousuja suomalaisille yli 50 vuoden ajan valmistanut Norlyn aloittaa yhteistyön rocktähti Maija Vilkkumaan kanssa. Kyseessä on sekä Vilkkumaan että Norlynin ensimmäinen brändin ja vaikuttajan välinen yhteistyö tässä laajuudessa. Huhtikuussa kokonaisuudessaan julkaistavan kampanjan ydin on kannustaa naisia itsevarmuuteen ja pukeutumaan rohkeasti omalla tyylillään.

Maija Vilkkumaa haluaa tällä kampanjalla olla mukana tukemassa naisia ulkonäkö- ja suorituspaineiden keskellä.

”Naisten pukeutumista kritisoidaan vielä nykyaikanakin usein - se on liian paljastavaa tai liian peittävää, liian nuorekasta tai liian tätimäistä, liian tyrkkyä tai liian vaisua. Kritisoijat tuntuvat usein olettavan, että naisten pukeutumisen vaikuttimena on tehdä vaikutus muihin, yleensä miehiin. Minusta pukeutumisella ja tyylillä on aivan toinen funktio: se on itseilmaisua. Jokainen pukeutuu oman itsensä takia ja saa näyttää juuri siltä, miltä haluaa."

Kyseessä on sekä Vilkkumaan että vuodesta 1966 lähtien toimineen, torniolaislähtöisen Norlynin ensimmäinen brändin ja vaikuttajan välinen laaja yhteistyökokonaisuus. Kampanjan takana on ajatus siitä, että liian moni suomalainen nainen kokee epävarmuutta omasta ulkonäöstään ja sitä kautta olemuksestaan.

”Rohkeus ja naiseuden monimuotoisuus ovat kulkeneet Norlynin bränditarinassa mukana aina 60-luvulta asti. Me suomalaiset naiset olemme usein liian itsekriittisiä ja koemme riittämättömyyden tunteita. Norlynilla haluamme naisten tuntevan olonsa varmaksi kaikissa tilanteissa ja uskomaan itseensä. Olemme ikään kuin luottoystävä niissä hetkissä, joissa tarvitaan itseluottamusta, rohkeutta ja päättäväisyyttä”, kertoo Norlynin markkinointipäällikkö Anniina Vikman.

Vilkkumaa halusi lähteä uransa ensimmäiseen mainosyhteistyöhön, koska kokee kampanjan aiheen vahvasti omakseen.

”Tässä yhteistyössä koin mielenkiintoiseksi eräänlaisen kunnianpalautuksen sukkahousuille. Sukkahousut on kritisoitu, vitsailtu ja halveksittukin naisellinen vaatekappale, niitä pidetään usein hupsuina ja turhina. Itse olen aina käyttänyt niitä riemulla, ja ne ovat vähättelevistä asenteista johtuen nousseet minulle itseilmaisun ja vapauden symboliksi. Yleensäkin vastustan sitä ajattelua, että naisellisuuteen liitettyihin asioihin yhdistetään automaattisesti se höpsöys. Feminiinisyys ja vakavasti otettava ammattitaito ja olemus eivät tietenkään ole ristiriidassa.”

”Pukeutumisella siirryn rocktähdeksi”

Vikman näkee Norlynin kampanjan viestien sopivan Vilkkumaan kaltaiselle vahvalle persoonalle erinomaisesti.

”Maija on oman alansa uranuurtaja, rohkea ja karismaattinen tyyli-ikoni, jonka pukeutumisen kulmakivi ovat sukkahousut. Hän on täydellisesti kampanjaamme sopiva roolimalli.”

Vilkkumaalle pukeutuminen on muutenkin huomattavassa osassa ja hän kokee sen merkittävänä itseilmaisun muotona.

”Pukeutuminen viestii ikään kuin omaa maailmankuvaani sekä vahvistaa juuriani ja tekemisteni viitekehystä. Pukeutuminen on minulle myös tärkeä siirtymäriitti, jonka kautta siirryn rocktähdeksi ja valmistaudun keikkoihin,” Vilkkumaa kertoo.

Concreto Agencyn suunnittelema kampanja julkaistaan huhtikuussa ja se tulee näkymään sekä Norlynin myymälöissä, televisiossa että elokuvasaleissa. Kampanjan yhteydessä julkaistaan Klaus Härön ohjaama ja Vanessa Vandyn kuvaama mainosfilmi, jonka on tuottanut Wunderland. Tulevana syksynä Norlyn lanseeraa myös kestävän kehityksen sukkahousut, jotka valmistetaan kierrätysmateriaaleista.

Lisätietoja:

Marketing Manager Anniina Vikman, anniina.vikman@orkla.fi

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi