Ohita

Tiedote -

Möller ja Pikasol -tuotteiden raaka-aineena käytetään vain elinvoimaisia kalakantoja

Merellisten resurssien kestävä kehitys on tärkeää, sillä ylikalastus on todellinen ongelma useilla maailman merillä. Axellus käyttää omega-3-tuotteissan, joita ovat Möller ja Pikasol, vain Perun ja Chilen elinvoimaisista kalakannoista saatavaa kalaöljyä.

Keskustelu kestävästä kalastuksesta ja raaka-aineen jäljitettävyydestä on tervetullutta, sillä kehityksestä huolimatta on edelleen toimittajia, jotka eivät täytä EU:n standardeja. Kannustamme kalaöljytuotteita ostavia kuluttajia kiinnittämään huomiota kalaöljyn alkuperään.

Axellus asettaa tiukat kriteerit kalaöljyn toimittajille, ja vaadimme myös kalaöljyn laadulta paljon. Valvomme säännöllisesti laitoksia, joista kalaöljyä hankimme, ja ryhdymme heti toimiin, jos vaatimuksista poiketaan. Pystymme jäljittämään käyttämämme raaka-aineen alkuperän. Voimme jäljittää Etelä-Amerikasta ostamamme erän ja sen etenemisen aina kapselin valmistusvaiheeseen asti.

Paikalliset viranomaiset Perussa ja Chilessä valvovat kaikkia tuotantolaitoksia säännöllisesti. Teemme yhteistyötä myös paikallisen merentutkimuslaitoksen kanssa. Tuotantolaitokset ovat mukana sertifiointijärjestelmässä. Ulkomaille vietävässä kalaöljyssä on oltava viranomaisen hyväksynnästä kertova leima.

Perussa ja Chilessä kalastus on erittäin tärkeä elinkeino ja tulonlähde. Valmistajat ovat ymmärtäneet laadukkaan kalaöljyn arvon ja investoineet uusiin, kansainväliset normit täyttäviin tuotantolaitoksiin. Se hyödyttää sekä paikallisväestöä, meitä että kuluttajia.

Möller Kalanmaksaöljy puolestaan valmistetaan arktisen turskan maksasta, jonka kanta on erittäin elinvoimainen. ICES (International Council for the Exploration of the Sea) puolestaan säätää kalastuskiintiöt ja valvoo niiden noudattamista, että kalakanta säilyisi elinvoimaisena jatkossakin.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Kari Haapakorva, etunimi.sukunimi@axellus.fi

viestintäpäällikkö Susanna Nikko, etunimi.sukunimi@axellus.fi

 

Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi