Ohita
Möller Kalanmaksaöljy – turvallinen ja puhdas laatutuote

Tiedote -

Möller Kalanmaksaöljy – turvallinen ja puhdas laatutuote

Möller Kalanmaksaöljy uutetaan arktisen turskan tuoreesta maksasta. Turskaa pyydetään pääosin Pohjois-Norjasta Lofootteja ja Vesterålenia ympäröiviltä merialueilta. Juuri siellä Peter Möller kehitti uuden tavan valmistaa laadukasta kalanmaksaöljyä yli 150 vuotta sitten. Raaka-ainetta tuotetaan edelleen kalanmaksaöljyn alkulähteillä samoilla alueilla, sillä alueen vedet ovat maailman puhtaimpia, kuten siellä elävät kalatkin.

Koska kalanmaksaöljyyn käytettävä kala pyydetään pääasiassa Norjan rannikon edustalla, kala saadaan nopeasti käsittelyyn tehtaallemme Lofooteille. Kun kalanmaksaöljy saadaan tuoreen turskan maksasta, tuotteen raaka-aine ja koko tuotantoprosessi on laadukkaampaa.  Maksa ostetaan pieniltä kalastusaluksilta, koska maksa halutaan tuotantoon heti tuoreeltaan. Näin Möller myös tukee pienkalastajia.

Möller Kalanmaksaöljy testataan tuotannon aikana kahdeksan eri kertaa yli 30:llä erilaisella laadunvarmistustestillä. Lisäksi tuote käy läpi viisi erilaista puhdistusprosessia matkalla kalasta pulloon. Kalanmaksaöljy puhdistetaan perusteellisesti menetelmällä, jonka aikana öljystä poistetaan kaikki vieraaineet. Möller Kalanmaksaöljyn jatkokäsittely tehdään Oslossa Peter Möller -tehtaallamme.

Möller Kalanmaksaöljy analysoidaan säännöllisesti riippumattomassa tutkimuslaitoksessa tiukkojen puhtausvaatimusten takaamiseksi. Omat puhtausvaatimuksemme ovat paljon tiukemmat kuin pohjoismaisten elintarvikeviranomaisten säädökset ja eurooppalaiset kalanmaksaöljyn laatustandardit.

Teemme säännöllisesti tarkastuksia tavarantoimittajillemme ja käytämme luonnollisesti vain niiden toimittajien raaka-aineita, jotka täyttävät sekä meidän että viranomaisten asettamat laatuvaatimukset. Nykyään saamme raakakalanmaksaöljymme valikoiduilta toimittajilta, joiden laatua seuraamme jatkuvasti.

Käytämme vain elinvoimaisia kalakantoja. Turskalajeja on olemassa useita, ja osa näistä on ylikalastettuja. Möller Kalanmaksaöljyn valmistukseen käytetään vain arktista turskaa, jonka kanta on erittäin elinvoimainen. Kalastus tapahtuu pienemmillä aluksilla, ei teollisuustroolareilla.

Möller Kalanmaksaöljyllä on pitkä historia Suomessakin. Jo 1920-luvulta lähtien. Möller Kalanmaksaöljy on hyvä D- ja A-vitamiinin lähde. Mutta kaikki eivät tiedä, että se sisältää myös runsaasti luonnollisessa muodossa olevia omega-3-rasvahappoja. Elimistön pystyy hyödyntämään parhaiten luonnollisessa eli triglyseridimuodossa olevat omega-3-rasvahapot.

Möller Kalanmaksaöljyjen laatujärjestelmä täyttää seuraavat vaatimukset:

GMP – Good Manufacturing Practice (Lääkestandardi)
NS-EN ISO 9001-2000
Orkla Food Safety Standard (OFSS)
Euroopan farmakopean vaatimukset kalanmaksaöljylle (Cod Liver Oil Ph. Eur. 04/2003:1192)

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Susanna Nikko, etunimi.sukunimi@axellus.fi

 

Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi