Ohita
Möller-tuotteiden kalanmaksaöljy tulee Lofooteilta

Tiedote -

Möller-tuotteiden kalanmaksaöljy tulee Lofooteilta

Kun suomalaiset söivät pula-aikana Möller Kalanmaksaöljyä riisitaudin välttämiseksi, ei omega-3-rasvahappoja tunnettu lainkaan. Sen sijaan kalanmaksaöljyn D-vitamiinien terveysvaikutuksista tiedettiin jo silloin. Nykyään omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini kuuluvat suomalaisen lääkäriseura Duodecimin Käypä hoito -suosituksiin.

Möller Kalanmaksaöljyn kehitti norjalainen apteekkari Peter Möller vuonna 1854. Kalanmaksaöljyä valmistetaan edelleen apteekkari Möllerin perinteitä kunnioittaen ja Lofoottien paikallista kalastuselinkeinoa tukien.

Kalankäsittely- sekä raa’an kalanmaksaöljyn tuotanto- ja esikäsittelylaitoksetkin sijaitsevat Lofooteilla Pohjois-Norjassa – alueella, minne oslolainen apteekkari Peter Möller perusti ne jo 150 vuotta sitten kehittäessään uuden tavan valmistaa entistä puhtaampaa ja tuoreempaa kalanmaksaöljyä.

Kun kalanmaksaöljy puristetaan tuoreista kaloista, säilyy laatukin korkeana. Lisäksi Axelluksen on näin helppoa seurata tuotantoa alusta loppuun. Teemme myös säännöllisiä tarkastuskäyntejä kaikkien yhteistyökumppaneidemme luo ja varmistamme, että valmistuksessa käytetään vain viranomaisten ja Axelluksen asettamien laatuvaatimuksien täyttävää raaka-ainetta.

Kalanmaksaöljyn valmistuksessa käytetään aina tuoretta arktisen turskan maksaa, joka ostetaan pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta. Axellus valvoo kalanmaksaöljyn tuoreutta koko valmistus- ja toimitusketjun ajan.

Vain elinvoimaista turskakantaa
Kalanmaksaöljymme valmistukseen käytetyt turskat kalastetaan tammi–huhtikuussa Lofoottien ja Vesterålenin huikeissa maisemissa, kun laji saapuu sinne kutemaan. Arktisen alueen kylmät vesistöt ovat maailman puhtaimpia – kuten niissä elävät kalatkin. Kalanmaksaöljyn valmistukseen käytetään vain arktista turskaa, jonka kanta on erittäin elinvoimainen. ICES (International Council for the Exploration of the Sea) säätää kalastuskiintiöt ja valvoo niiden noudattamista, että kalakanta säilyisi elinvoimaisena jatkossakin.

Hellävaraista mutta tehokasta puhdistusta
Raaka kalanmaksaöljy säilytetään ja kuljetetaan Lofooteilta Osloon Peter Möller -tehtaalle suojakaasussa. Tämä varmistaa, että se pysyy tuoreena myös matkan ajan. Peter Möller -tehtaalla raaka kalanmaksaöljy jalostetaan. Tehokkaat, mutta silti hellävaraiset valmistusmenetelmät takaavat kalanmaksaöljymme laadun.

http://www.moller.fi/index.aspx

Kuva- ja tekstimateriaalia Axelluksen mediapankista tämän linkin kautta.

Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi