Ohita
Möller Raskaus & imetys -ravintolisä
Möller Raskaus & imetys -ravintolisä

Tiedote -

​Möller-uutuus: Ainutlaatuinen koostumus raskaana oleville ja imettäville naisille

Möller Raskaus & imetys on tarkoitettu naisille, jotka suunnittelevat raskautta, ovat raskaana tai imettävät, sillä se sisältää ravintoaineita, joita sekä äiti että lapsi tarvitsevat raskaus- ja imetysaikana. Tuote sisältää foolihappoa, D-vitamiinia ja merellisiä omega-3-rasvahappoja raskaus- imetysajan suosituksia vastaavasti.

Suomalaisen väitöstutkimuksen mukaan raskaana olevista 44 % ei saa ruokavaliosta riittävästi foolihappoa ja jopa 85 % ei saa riittävästi D-vitamiinia. Vain alle puolet (48 %) raskaana olevista syö viikoittain kalaa.1 Siksi omega-3-rasvahappojen saanti on Suomessa väestötasolla usein suositeltua vähäisempää.2

Foolihappolisää suositellaan otettavaksi jo siinä vaiheessa kun suunnitellaan raskautta. Möller Raskaus & imetys -tuotteessa on luonnollisessa muodossa olevaa foolihappoa (Extrafolate-S). Koska suomalaisilla foolihapon saanti ravinnosta jää vähäiseksi, suositellaan kaikille raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville 12. raskausviikkoon saakka foolihappolisää 400 µg / vrk3. Foolihapolla on tärkeä rooli sikiön normaalin kehityksen ja hermostoputken sulkeutumisen varmistamiseksi.

Foolihapon luonnollinen muoto imeytyy tutkimuksien mukaan yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin synteettisessä muodossa oleva foolihappo4. Se ei myöskään peitä B12-vitamiinin vajetta, kuten synteettinen foolihappo. B12-vitamiinia tarvitaan punasolujen muodostukseen ja estämään uupumusta.

Omega-3-rasvahappojen (EPA+DHA) saanti on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa, mutta odotus- ja imetysaikana niiden merkitys korostuu. DHA edistää lapsen aivojen ja näkökyvyn kehitystä odotus- ja imetysaikana, kun äiti saa DHA:ta ylimääräiset 200 mg päivittäisen DHA+EPA-suosituksen, 250 mg:n lisäksi. DHA tukee myös äidin aivojen ja näkökyvyn toimintaa ja molemmat rasvahapot, EPA ja DHA äidin sydämen normaalia toimintaa.

D-vitamiini tukee muun muassa vastustuskykyämme ja luuston terveyttä, ja se on erityisen tärkeää raskaus- ja imetysaikana, sillä myös vauvan luusto tarvitsee D-vitamiinia kasvamiseen ja kehittymiseen. Odottavilla ja imettäville äidille suositellaan D-vitamiinilisää 10 µg / vrk vuodenajasta riippumatta.

Ei röyhtäytä

Raskaana olevat kärsivät muita useammin närästys- ja refluksivaivoista. Möller Raskaus & imetys -tuotteen kapseleissa on refluksioireita estävä päällyste, joka estää epämiellyttävien kalaöljyröyhtäisyjen syntymisen. Päiväannos on kaksi kapselia.

Tuote sopii myös kala-allergikoille, sillä allergikot reagoivat yleensä kalan lihassa olevaan proteiiniin. Möller-tuotteista otetaan pois kalan proteiinit. Jos allergia on vakava, kannattaa testata tuotetta lääkärin valvonnan alaisena.

Lähteet:

1 Arkkola, Tuula, Diet during pregnancy. Dietary patterns and weight gain rate among Finnish pregnant women. Acta Univ. Oul. D 1037, 2009.

2 Terveyttä ruoasta – Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

3 Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2016.

4 Opinion of the Scientific Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids and Materials in Contact with Food on a request from the Commission related to Calcium L-Methylfolate. Question N° EFSA-Q-2004-007. The EFSA Journal (2004) 135, 1-20.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Orkla Care Finland on maamme johtava toimija ja alan vastuullinen kehittäjä henkilökohtaisen hyvinvoinnin tuotteissa, terveystuotteissa, haavanhoidossa sekä kotitalouden puhdistustuotteissa.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi