Ohita
Myös sukkahousujen valinta voi olla ympäristöteko – Norlyn tuo kauppoihin kierrätyskuidusta valmistetut sukkahousut

Tiedote -

Myös sukkahousujen valinta voi olla ympäristöteko – Norlyn tuo kauppoihin kierrätyskuidusta valmistetut sukkahousut

Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaa vastuullisesti tuotetut ja mukavat sukkahousut, jotka pysyvät hyvin yllä. Suomen suosituin sukkahousumerkki Norlyn tekee vastuullisuuden valitsemisesta helppoa tuomalla markkinoille yli 80 % kierrätysmateriaalista valmistetut Norlyn Comfy -sukkahousut.

Sukkahousuilla on vaateteollisuuden tuotteista ehkä se lyhyin elinkaari, ja valmistusmateriaalina käytetty polyamidi eli nylon askarruttaa monia ympäristötietoisia. Vastuullisuus painaakin yhä enemmän vaakakupissa myös sukkahousuja valitessa.

”Vaateteollisuus on yksi ympäristöä eniten saastuttavista toimialoista, ja kuluttajat haluavat selkeästi asiaan muutosta. Sukkahousujen markkinajohtajana Norlynilla on vastuu tuoda vastuullisempia vaihtoehtoja kaikkien kuluttajien saataville kohtuulliseen hintaan. Siksi vaihdoimme kaikista mukavimpien Norlyn Comfy -sukkahousujemme valmistusmateriaalin kierrätyskuituun”, kertoo Norlynin markkinointipäällikkö Anniina Vikman.

Uusista sukkahousuista 80 % vähemmän päästöjä 

Sukkahousuja suomalaisille jo yli 50 vuoden ajan valmistaneen Norlynin vastaus kuluttajien toiveisiin ovat kierrätetystä Q-NOVA® -polyamidista valmistetut Norlyn Comfy -sukkahousut, joiden tuotannosta syntyy 80 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä perinteiseen polyamidiin verrattuna. Vettä Norlyn Comfy -sukkahousujen valmistuksessa säästyy 90 %, eli noin 159 litraa lankakiloa kohden.

Norlyn myy vuodessa yli 2,5 miljoonaa paria sukahousuja ja sukkia, joten ympäristön kannalta kierrätyskuituihin siirtymisellä on merkitystä. Norlyn etsi pitkään tuotantomääriltään ja ominaisuuksiltaan sopivaa ympäristöystävällistä materiaalia, ja teollisuuden ylijäämästä valmistetun Q-NOVA® -polyamidin kohdalla kaikki palaset loksahtivat kohdalleen.

”Markkinoilla on olemassa myös kasvipohjaisia materiaaleja, mutta näiden tuotantovolyymit ja hinnat eivät vielä ole kaupallisella tasolla. Päädyimmekin kierrätetystä polyamidista valmistettuun Q-NOVAAN sen laadun, saatavuuden ja hinnan takia. Norlyn Comfy -kierrätyssukkahousut ovat myös mukavat ja kestävät, mikä on sukkahousuissa vastuullisuuden yksi tärkeimmistä osa-alueista”, Vikman jatkaa.

Kolmiulotteisesti neulottu Norlyn Comfy istuu hyvin kaikenkokoisille

Vastuullisuuden ohella tärkeimpiä ominaisuuksia sukkahousuja valitessa ovat suomalaisten mielestä niiden mukavuus ja hyvä istuvuus.* Kolmiulotteisesti neulotut ja mattapintaiset Norlyn Comfy -sukkahousut mukautuvat täydellisesti kehon muotoihin ja istuvat hyvin erikokoisille käyttäjille. Mukava ja leveä vyötärönauha ei kiristä tai rullaudu, ja huomaamaton kärkivahvike tuo sukkahousuihin kestävyyttä.

Norlyn aikoo jatkaa panostusta ympäristöystävällisempiin materiaaleihin ja laajentaa myös Norlyn Comfy -sarjaa lähitulevaisuudessa.

”Norlyn Comfy -kierrätyssukkahousut saavat rinnalleen ohuet sukkahousut, nilkkasukat, polvisukat ja legginssit. Selvitämme edelleen myös muiden vastuullisten materiaalien käyttömahdollisuuksia", Vikman kertoo.

Norlyn Comfy 50 den valmistetaan 82 % ja Norlyn Comfy 100 den 90 % kierrätysmateriaalista. Sukkahousut ovat saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

*72 % kuluttajista piti vastuullisuutta tärkeänä vaatteiden kohdalla. Lähde: Sanoma Suomitutka, vastuullisuus 2020, n=296, naiset 18-69. Sukkahousujen käyttöä koskevassa tutkimuksessa tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nostettiin mukavuus, kestävyys ja yllä pysyminen. Lähde: Marketing Clinic 2020, n=600, naiset 25-64. 

Lisätietoja:

Marketing Manager Anniina Vikman, anniina.vikman@orkla.fi
Viestintäasiantuntija Eine Alho, eine.alho@orkla.fi

Menivätkö sukkahoususi rikki? Älä heitä niitä pois, vaan kurkkaa täältä 5 vinkkiämme vanhojen ja rikkinäisten sukkahousujen kierrätykseen.

Täältä löydät puolestaan vinkkimme sukkahousujen oikeaoppiseen pukemiseen, jolla on iso vaikutus sukkahousujen kestävyyteen.

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi