Ohita
Orkla ostaa suomalaisen food service -toimija Seagood Oy Fort Delin
Orkla ostaa suomalaisen food service -toimija Seagood Oy Fort Delin

Tiedote -

Orkla investoi Suomen food service -markkinaan

Orkla laajentaa toimintaansa suurkeittiö- ja HoReCa-sektorilla ostaessaan suomalaisen food service -toimijan Seagood Oy Fort Delin. Kaupan myötä Orkla vahvistaa asemaansa Suomen markkinalla.

Orkla on ilmoittanut ostaneensa 80 % suomalaisen food service -toimijan Seagood Oy Fort Delin (”Fort Deli”) osakkeista. Kauppa on linjassa Orklan strategian kanssa investoida food service -sektoriin, joka nähdään tulevaisuuden kasvualustana myös Suomessa.

”Kaupan myötä tuomme yhteen Orklan laajan tuoteportfolion ja Fort Delin vahvat asiakassuhteet sekä vahvan osaamisen ratkaisujen ja konseptien kehittämisessä out-of-home markkinoille. Näen Orklan ja Fort Delin yhteistyössä merkittävää kasvupotentiaalia”, sanoo Pasi Flinkman, Orkla Suomen toimitusjohtaja.

Tavoitteena on luoda kaksi rinnakkaista yksikköä, joista toinen keskittyy vähittäiskauppaan ja toinen suurkeittiö- ja HoReCa-sektoriin. Fort Delin nykyinen toimitusjohtaja Henrik Poulsen jatkaa jälkimmäisen vetäjänä.

”Näen kaupan vahvana luottamuksen osoituksena Fort Delin ammattimaiselle tiimille ja hienolle kehitykselle. Osana Orklaa voimme jatkaa tätä positiivista kehitystä ja kasvaa entistä vahvemmaksi toimijaksi”, sanoo Henrik Poulsen, Fort Delin toimitusjohtaja.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Orklan edellinen laajennus Suomessa oli, kun konserni osti Kotipizza Groupin vuonna 2019. Tänään Suomessa toimivien yritysten vuoden 2020 yhteen laskettu liikevaihto oli noin 425 miljoonaa euroa, ja Orkla työllistää Suomessa yhteensä noin 720 ammattilaista (31.12.2020).

Orkla Suomi on suomalainen johtava elintarvikealan yritys, joka tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita ja maukkaita elintarvikkeita, herkkuja ja ruokaratkaisuja niin arkeen kuin juhlaan. Toimimme neljällä eri paikkakunnalla, joista meillä on tuotantoa kahdessa. Vastuullisuus on keskeinen osa toimintaamme ja haluamme tehdä vastuullisista valinnoista helpompia. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 219 miljoonaa euroa ja meillä työskenteli keskimäärin 450 henkilöä.

Seagood Oy Fort Deli on vuonna 1996 perustettu HoReCa-sektorille suunnattujen elintarvikkeiden maahantuontiyritys, jonka keskeiseen osaamiseen kuuluu ruokakonseptien ja -ratkaisujen kehittäminen tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 8,7 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee 10 henkilöä.

Lisätietoja:

Nina Olin, viestintäjohtaja
nina.olin@orkla.fi
+358 50 572 7470

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi