Ohita
Orkla mukana Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa

Tiedote -

Orkla mukana Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa

Koulujen siirtyminen etäopetukseen merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Osalle lapsista tuo ruoka voi olla päivän ainoa lämmin ateria. Orkla tukee 23.3. käynnistyvää Jokaiselle lapselle lounas -ruokakassikampanjaa 50 000 eurolla ja haastaa muutkin yritykset mukaan auttamaan.

Päivittäisen koulussa tai päiväkodissa tarjottavan ruoan puuttuminen aiheuttaa erityisiä vaikeuksia haastavassa asemassa oleville lapsille, nuorille ja perheille. Koronaviruksen aiheuttama tilanne voi olla erityisen vaikea siksi, että ruokakulut nousevat kaikkien perheenjäsenten ruokaillessa kotona tai siksi, että perheen aikuisilla ei välttämättä ole resursseja arjen pyörittämiseen.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjalla halutaan turvata mahdollisimman monelle lapselle lämmin ateria toimittamalla vähävaraisille perheille ruokakasseja poikkeustilan ajan, 13.4.2020 saakka. Orkla liittyi mukaan kampanjaan viime viikolla rahoittamalla ruokakassit 550 lapsiperheelle.

”Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellisia toimia. Olemme suunnattoman kiitollisia siitä, että Orkla mahdollistaa kauttamme näin suuren määrän ravitsevia Venner-ruokakasseja apua tarvitseville perheille. Orklan päätös tulla mukaan Lapselle lounas -kampanjaan merkitsee sitä, että voimme auttaa 550 perhettä syömään hyvin viikon ajan”, kertoo Vennerin perustaja Tuulia Järvinen.

Yhden ruokakassin arvo on 90 euroa, ja se sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä Sana-solin D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi kassiin sisältyy sähköinen kokkikurssi.

”Isona päivittäistavarakaupan toimijana Orklalla on mahdollisuus auttaa, emmekä epäröineet kampanjaan liittymistä hetkeäkään. Haastamme mukaan kaikki muutkin yritykset, järjestöt, säätiöt ja kansalaiset, jotka pystyvät auttamaan ja yhdistämään voimavaransa haastavassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi”, sanoo Orklan viestintäjohtaja Nina Olin.

Kampanjan käynnistivät ja rahoittavat Orklan lisäksi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka. Ruokakassien jakelun toteuttaa yhteiskunnallinen yritys Venner, jolla on yhteistyökumppanuus Kauppahalli24:n ja K-ryhmän kanssa.

Paikallistason yhteyksistä lapsiperheisiin vastaavat Hope ry, Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhteisöt ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Kampanjassa Kauppahalli24:llä on valmius toimittaa kasseja isoimpiin kaupunkeihin Suomessa joko suoraan kotiovelle tai muuten yhteistyökumppaneiden kanssa sovittavalla tavalla.

Näin osallistut

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaa voi tukea ottamalla suoraan yhteyttä Venneriin, venner.fi.

Osoita että olet mukana, jaa tietoa kampanjasta ja haasta myös muita mukaan käyttämällä aihetunnisteita #lapsellelounas ja #henkisestilähellä.

Lisätietoja:

Orklan viestintäjohtaja Nina Olin, nina.olin@orkla.fi, p. 050 572 7470

Venner, perustaja, Tuulia Järvinen, tuulia@venner.fi, p. 050 300 1390

Aiheet


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi