Ohita
Orkla mukana PlastLife-hankkeessa kehittämässä pakkauksille vertailun mahdollistavaa ympäristömittaria

Tiedote -

Orkla mukana PlastLife-hankkeessa kehittämässä pakkauksille vertailun mahdollistavaa ympäristömittaria

Orkla Suomi on mukana laajassa PlastLife SIP EU -yhteistyöhankkeessa, jonka tarkoituksena on kehittää vaihtoehtoisia ratkaisuja muun muassa elintarvikepakkauksille ja helpottaa pakkausten ympäristövaikutusten vertailua.

Pakkauksilta edellytetään paitsi ympäristöystävällisyyttä, myös kestävyyttä ja toimivuutta niin varastoinnin, kuljetuksen kuin jakelun aikana. Orkla Suomi on mukana Luonnonvarakeskuksen (Luke) vetämässä tutkimuksessa, jossa selvitetään biopohjaisten pakkausmateriaalien toimivuutta fossiilisten muovien ja perinteisten pakkausratkaisuiden korvaajina.

Tutkimuksen tavoitteena on lisäksi kehittää elintarvikepakkauksille niiden ympäristövaikutuksista kertova, tieteeseen perustuva ja vertailun mahdollistava ympäristömittari.

”Orkla on iso toimija päivittäistavarakaupassa, ja pakkauksiamme löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Siksi haluamme olla mukana etujoukossa kehittämässä ympäristölle parempia pakkausmateriaaleja, jotka ovat samalla kestäviä ja toimivia. Uskomme, että kehitteillä oleva elintarvikepakkausten ympäristömittari tulee auttamaan yrityksiä, teollisuutta ja kuluttajia tekemään ympäristölle parempia valintoja”, sanoo Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Luken vetämä tutkimus on osa EU:n LIFE-ohjelmaan kuuluvaa PlastLIFE SIP-hanketta, joka tukee Suomen muovitiekartan tavoitteita. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 20 miljoonaa euroa. Ympäristömittarin kehittämiseen ja työn osarahoittamiseen ovat yrityksistä sitoutuneet Orklan lisäksi tähän mennessä HKScan, Olvi, Wipak ja Metsä Board.

Lue lisää PlastLife SIP EU -hankkeesta:

Luonnonvarakeskuksen tiedote 8.9.2022: Luonnonvarakeskus kehittää korvaajia fossiilisille muoveille PlastLife SIP EU -hankkeessa – elintarvikepakkauksille on rakenteilla myös uusi ympäristösuorituskykymittari

Suomen ympäristökeskuksen tiedote: 8.9.2022: Suomelle mittava EU-rahoitus muovien kiertotalouden edistämiseksi

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi