Ohita
Orkla EU CoC
Orkla EU CoC

Tiedote -

Orkla sitoutuu EU:n vastuullisen ruoantuotannon ja kulutuksen tavoitteisiin

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka sitoutuu EU:n elintarvikealan vastuullisuustavoitteisiin.

Juuri julkaistuilla “EU Code of Conduct on Responsible Food Business and Marketing Practices” Euroopan Unioni haluaa asettaa selkeät tavoitteet siihen, miten elintarvikeala voi edesauttaa kestävää kehitystä. Eurooppalaisia elintarvikealan yrityksiä kannustetaan tukemaan aloitetta ja sitoutumaan asetettuihin tavoitteisiin.

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka allekirjoitti EU Code of Conduct -tavoitteet virallisena julkaisupäivänä 5. heinäkuuta 2021.

"Haluamme ottaa johtavan roolin vastuullisuuden edistämisessä ja tulemme tekemään kaikkemme tukeaksemme elintarvikealan vastuullisuuskehitystä. Olemme jo asettaneet itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet, ja EU Code of Conductiin sitoutuminen vahvistaa työtämme entisestään", sanoo Orklan konsernijohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

EU Code of Conduct koostuu kahdeksasta päätavoitteesta: terveellisen, tasapainoisen ja vastuullisen ruokavalion edistäminen, ruokahävikin vähentäminen ja estäminen, ilmastoneutraali ruokaketju vuoteen 2050 mennessä, kiertotalouteen perustuva materiaalitehokkuus, vastuullinen ja kestävä taloudellinen kasvu ja työllistäminen, vastuullinen arvontuotanto kautta elintarvikeketjun, vastuulliset raaka-ainehankinnat sekä ihmisoikeuksien huomioiminen liiketoiminnassa.

"Orkla on asettanut jokaiselle tavoitteelle omat sitoumuksensa ja vahvistaa näillä omia, vuodelle 2025 jo asetettuja tavoitteitamme", Semlitsch jatkaa.

Orkla on johtava päivittäistavara-, suurkeittiö- ja leipomotuotteiden toimittaja Pohjoismaissa, Baltiassa, Keski-Euroopassa ja Intiassa. Yritys on listattu Oslon pörssissa ja pääkonttori sijaitsee Oslossa. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 47,1 Norjan kruunua ja se työllisti noin 21 000 henkilöä. Suomessa toimimme neljän yrityksen voimin ja edustamme yhdessä yli 70 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Toimimme seitsemällä eri paikkakunnalla ja työllistämme yhdessä yli 700 ammattilaista.

Lisätietoja antaa:

Nina Olin, viestintäjohtaja
nina.olin@orkla.fi 
+358 (0)50 572 7470

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi