Ohita
Orkla Care on kulkenut Petra Ollin matkassa sekä uran aktiiviaikoina että sen jälkeen
Orkla Care on kulkenut Petra Ollin matkassa sekä uran aktiiviaikoina että sen jälkeen

Tiedote -

Petra Olli Junior Teamissa kasvatetaan tulevaisuuden huippupainijoita – "Tavoitteena on antaa tytöille hyvät eväät elämään"

Petra Olli halusi uransa päätyttyä turvata naispainin tulevaisuutta ja kokosi yhteen oman junioritiimin Kuortaneelle. Painimenestystä tiimille on jo tullut, mutta tärkeintä painin ”sisäoppilaitoksessa” on itse matka, kehittyminen ja omien unelmien tavoittelu. Orkla Care tukee tiimiä stipendeillä ja luottotuotteilla.

Kuortaneen urheiluopistolla vietettiin maanantaina juhlapäivää, kun painin maailmanmestari Petra Ollin junioritiimiläisille jaettiin Orkla Caren stipendejä. Yläaste- ja lukioikäisistä tytöistä kootun Petra Olli Junior Teamin urheilijat asuvat, harjoittelevat ja käyvät koulua Kuortaneella, joten Orkla Caren tarjoama tuki tulee tarpeeseen.

Suurimman 2000 € stipendin sai Lotta Vettenranta, ja 750 € stipendit saivat Jutta Ala-Ranta, Roberta Luostarinen, Aliisa Tuomi ja Taru Vainionpää. Petra Olli valitsi itse stipendin saajat tiimiläisten joukosta.

”Tein valinnan sen perusteella, ketkä tytöistä valittiin edustamaan Suomea arvokisoihin omissa ikäluokissaan. On todella hienoa, että Orkla Care tukee tällä tavalla Junior Teamin toimintaa ja auttaa nuoria urheilijoita eteenpäin uralla”, Olli kertoo.

Seuraavat naispainin historiankirjoittajat?

Kaksi vuotta yhdessä harjoitelleen tiimin tytöt on valittu tarkkaan, ja Petra Olli toimii tiiviisti mukana ryhmän mentorina ja valmennuksessa.

”Olemme saaneet koottua Suomen lupaavimmat tytöt saman katon alle harjoittelemaan ja puskemaan toinen toisiaan eteenpäin. Olosuhteet Kuortaneella ovat huippuluokkaa, joten tietysti tavoitteena on menestyminen ja myös ne arvokisamitalit. Teemme töitä sen eteen, että junioritiimin tytöt olisivat seuraavia naispainin historiankirjoittajia”, Olli kertoo.

Menestystä on jo tullutkin. 14-vuotiaana Junior Teamiin liittynyt Lotta Vettenranta sijoittui hienosti alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa viidenneksi, jääden niukasti pronssimitalista. Marraskuussa tiimin edessä siintävät puolestaan alle 23-vuotiaiden MM-kisat.

"Näen, että tytöillä on potentiaalia kasvaa ja kehittyä urheilijoina paljonkin, kunhan ymmärretään, mitä kokonaisvaltainen urheilijana elämäinen merkitsee ja mitä kansainväliselle huipulle pääseminen vaatii”, Olli sanoo.

Petra Ollin oma tavoite on tyttöjen painimenestyksen lisäksi antaa tytöille hyvät eväät elämään, ja tukea heitä erilaisissa arjen asioissa.

”Vaikeuksista on osattava puhua ajoissa ja etenkin henkinen tuki on äärimmäisen tärkeää", Olli jatkaa.

Orkla Care mukana matkassa stipendeillä ja arjen tuotteilla

Orkla Care on kulkenut Petra Ollin matkassa sekä uran aktiiviaikoina että sen jälkeen. Myös Petra Olli Junior Teamia suunniteltiin yhdessä, ja Orkla Caren tuotteet urheiluravinteista ja vitamiineista pyykinpesuun, haavanhoitoon ja ihonhoitoon ovat vahvasti läsnä tyttöjen arjessa.

Markkinointijohtaja Marita Hanhinevan mukaan yhteistyön tavoitteena on tukea nuorisourheilua ja nuoria urheilijoita omien unelmien saavuttamisessa sekä jatkaa Petra Ollin aikaansaamaa innostusta tyttöpainissa.

"Petralla on ollut valtava merkitys naisurheilun kulttuurimurroksessa ja painin nousussa myös tyttöjen lajiksi. Junior Teamin ansiosta seuraava sukupolvi pääsee hyötymään Petran värikkäästä ja vauhdikkaasta urasta, ja siitä tietotaidosta mitä Petra on uransa aikana kerännyt", Hanhineva kertoo.

Orkla Carelle hyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen tukeminen on osa yrityksen arvopohjaa. Orkla Care on myös tukenut suomalaisia huippu-urheilijoita sekä nuorisourheilua pitkäjänteisesti vuosien ajan.

”Toivomme, että stipendit ja Orkla Caren tuotteet antavat tytöille lisätsemppiä ja mahdollistavat treeniin panostamisen entistä paremmin. Meistä on hienoa olla osa tätä tarinaa ja seurata tyttöjen kehitystä painiuralla”, sanoo Hanhineva.


Katso video Kuortaneen stipendienjaosta: 



Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. 



Yhteyshenkilöt

Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi