Ohita
Saatko riittävästi D-vitamiinia?

Tiedote -

Saatko riittävästi D-vitamiinia?

Sana-sol-tuoteperheen uutuustuote Sana-sol D-vitamiini 50 µg on mustaherukanmakuinen purutabletti, joka soveltuu erityisesti aikuisten vitamiinivarastojen täydentämiseen ja vastustuskyvyn vahvistamiseen.

Iho valmistaa D-vitamiinia kesäisin auringonvalosta hormonitoiminnan avulla. Auringosta kesällä saatu D-vitamiini säilyy elimistössä aikuisilla keskimäärin vain noin 1,5 kuukautta. Suomalaiset tarvitsevatkin D-vitamiinilisää talvikuukausina. Myös rasvainen kala sekä vitaminoidut maidot ja ravintorasvat ovat hyviä D3-vitamiinin lähteitä. Jos kuitenkin ravitsemus on yksipuolista, jää D-vitamiinin saanti liian vähäiseksi. Silloin riittävän D-vitamiinisaannin voi helposti varmistaa käyttämällä ravintolisiä.

D-vitamiinia tarvitaan muun muassa vastustuskyvyn ylläpitoon. D-vitamiini on tärkeää myös luustolle, kuten kalsiumkin, joka ei imeydy elimistöön ilman D-vitamiinia. Lisäksi se edistää myös fosforin imeytymistä elimistöön. D-vitamiini osallistuu luun uudismuodostukseen ja aineenvaihduntaan ja on tärkeä myös lihasten tasapainolle ja tätä kautta koko kehon pystyssä pitämiselle.

Vahvasta D-vitamiiniannoksesta hyötyvät erityisesti ikä-ihmiset, raskaana olevat ja imettävät naiset sekä henkilöt, joiden luut ovat heikentyneet tai vaarassa heikentyä, esimerkiksi keski-iän lähentyessä.

Suomen terveysviranomaiset suosittelevat D-vitamiinivalmisteista D3-muotoa, joka on elimistölle luontainen D-vitamiinimuoto ja imeytyy jopa 70 % paremmin elimistöön kuin D2-vitamiini. Kaikkien Sana-sol-tuotteiden D-vitamiinin muoto on D3.

Sana-sol-tuotteet sopivat koko perheelle, niin lapsille kuin vanhemmille. Sana-sol maistuu hyvälle ja on helppo nauttia, myös silloin, kun tablettien nieleminen on hankalaa. Sana-sol-tuotteet ovat tukeneet ravitsemusta jo vuodesta 1933 lähtien ja olleet suomalaisten käytössä jo usean sukupolven ajan.

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Laura Raivio, laura.raivio@axellus.fi, 040 653 3304

Brand Manager Anniina Luukkonen, anniina.luukkonen@axellus.fi, 050 311 0808

Tiedote ja tuotekuvat saatavilla sähköisenä osoitteessa: www.axellus.fi


Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi