Ohita

Tiedote -

Sisältääkö omega-3-tuotteesi tarpeeksi vaikuttavia aineita?

Kaikki omega-3-tuotteet eivät ole samanlaisia, vaikkakin siltä voi vaikuttaa. Itse asiassa erot ovat varsin suuria. Kaikilla omega-3-tuotteilla ei ole samoja tutkittuja terveysvaikutuksia, ja siksi omega-3-tuotteiden valinnalla on suuri merkitys.

  • Omega-3-rasvahappojen määrällä ja laadulla on tärkeä merkitys tuotteen tehon kannalta: Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat 1–2 grammaa omega-3-rasvahappoja päivässä.
  • EFSA (European Food Safety Authority) suosittelee 2-4 grammaa EPA:a+DHA:ta päivässä veren normaalin triglyseridipitoisuuden ja 3 grammaa EPA+DHA:a päivässä normaalin verenpaineen ylläpitämiseksi.
  • Kapseleiden määrä ei ole ratkaisevaa, vaikka valmistajat väittäisivät, että vain yksi kapseli päivässä riittää. Ratkaisevinta tehon kannalta on se, kuinka paljon päiväannoksesta saadaan vaikuttavia aineita eli EPA:a ja DHA:ta.
  • Markkinoilla on paljon heikkolaatuisia tuotteita. Yhä useammat tuotteet sisältävät niin vähän omega-3-rasvahappoja, ettei niillä saa käyttäjien odottamia terveysvaikutuksia.
  • Yli 95 % kaikesta omega-3-rasvahappojen merellisiin lähteisiin liittyvästä tutkimuksesta on tehty kalaöljyllä.
  • Noin 15 000 tieteellistä artikkelia osoittaa kalaöljyn olevan tehokas omega-3-rasvahappojen lähde Gissi (italialainen tutkimus, jossa oli 11 000 osanottajaa) osoitti merellisten omega-3-rasvahappojen tehon.
  • Elimistö kykenee hyödyntämään merelliset omega-3-rasvahapot jopa 100 kertaa tehokkaammin kuin kasviperäiset.

Omega-3-tuotteen valinnan top 3

1. Tarkista omega-3-rasvahappojen (DHA+EPA) määrä / päiväannos
Varmista, että tuotteessa kerrotaan omega-3-pitoisuus. Sopiva määrä on yli 500 mg päiväannoksessa. Tuotteen sisältämä kalaöljy- tai krilliöljypitoisuus ei ole sama kuin omega-3-pitoisuus. Omega-3-rasvahapppoja nautitaan siksi, että elimistö saisi DHA:ta ja EPA:a. On tärkeää varmistaa, että niiden osuus omega-3-rasvahapoista on suuri, sillä DHA:n ja EPA:n terveysvaikutukset on parhaiten todettu ja dokumentoitu.

2. Varmista, että omega-3-rasvahapot ovat luonnollisessa muodossa
Omega-3-rasvahapot esiintyvät luonnossa ja ihmisen elimistössä luonnollisessa, eli triglyseridimuodossa. Möller-tuotteissa omega-3-rasvahapot ovat juuri tässä luonnollisessa muodossa. Omega-3-rasvahappoja voi valmistaa myös synteettisesti, jolloin niitä kutsutaan etyyliestereiksi.

3. Valitse luotettava valmistaja, jonka omega-3-tuote ei uhkaa kalakantoja
Valitse yritys, joka valvoo ja dokumentoi ja auditoi paikan päällä tuotteiden valmistusta raaka-ainetuotannosta eli kalastuksesta lähtien. Vastuullinen yritys käyttää vain elinvoimaisia ja valvottuja kalakantoja kalaöljy- ja kalanmaksaöljytuotteidensa valmistukseen. Kuluttajan on hankalaa varmistaa, miten omega-3-tuote on valmistettu, ja siksi on tärkeä ostaa vain sellaisen valmistajan tuotteita, johon luotat ja joka on toiminut alalla pitkään.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Susanna Nikko, etunimi.sukunimi(a)axellus.fi

Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi