Ohita
Yhä useampi saa hajusteettomista tuotteista apua arkeen

Tiedote -

Yhä useampi saa hajusteettomista tuotteista apua arkeen

Herkän ihon ongelmat, allergiat ja erilaiset yliherkkyydet ovat monelle suomalaiselle arkipäivää. Tuoksut aiheuttavat ongelmia, silmät ja nenä vuotavat tai iho oireilee muuten. Herkkä ja allerginen iho tarvitseekin tuekseen tuotteita, joissa on matala kemikaalikuorma ja jotka eivät herkistä tai ärsytä. Orklan valikoimista löytyy useita Allergiatunnuksella merkittyjä tuotteita, joista voi olla monelle apua arjessa.

Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimusten mukaan jopa kolmannes suomalaisista kärsii tuoksuherkkyydestä, ja vähintään joka neljännes atooppisesta ihosta. Liiton myöntämä Allergiatunnus auttaa monia löytämään tarvitsemansa hellävaraiset ja hajusteettomat tuotteet kaupoista.

”Yli puolet suomalaisista suosii Allergiatunnuksella merkittyjä tuotteita, ja allergisista luku on huomattavasti korkeampi, yli 80 %. Suosituimpia ovat teknokemian tuotteet, kuten erilaiset pesuaineet, ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteet”, kertoo Allergia-, iho- ja astmaliiton viestintä- ja kumppanuusjohtaja Niki Malmros.

Myös vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat herkkäihoisiin ja allergikkoihin. Keväällä ja kesällä iho saattaa voida paremmin, mutta siite- ja katupöly aiheuttavat päänvaivaa.

”Keväällä on hyvä muistaa, että siitepöly- ja katupölykautena pöly laskeutuu niin pestyihin pyykkeihin kuin hiuksiinkin. Pyykkejä ei kannata pahimpaan aikaan siirtää lämpimään aurinkoon kuivumaan, ja hiukset voi olla hyvä huuhdella ennen nukkumaanmenoa. Myös iho kannattaa suojata jo keväästä alkaen, sillä kevätaurinko voi olla yllättävän polttava ja petollinen”, Malmros vinkkaa.

Orkla on kehittänyt hajusteettomia tuotteita koko perheelle

Orkla on tehnyt yhteistyötä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa jo vuodesta 2010 ja kehittänyt klassikkosarjoihinsa hajusteettomia ja herkälle iholle sopivia tuotteita, jotta myös herkkäihoisten olisi helpompaa löytää sopivia tuotteita kaupasta. Allergiatunnuksen saaneissa tuotteissa on tutkittu jokainen kemikaali ja niiden pitoisuudet, eivätkä ne sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita.

Lumme Kirjopyykki Sensitive -pyykinpesuneste ja Lumme Sensitive -huuhteluaine ovat hajusteettomia ja Allergiamerkittyjä, joten ne sopivat erityisesti herkkäihoisille ja vaikka vauvanvaatteiden pesuun. Pyykinpesunesteelle on myönnetty myös Joutsenmerkki.

Lumme-konetiskitabletti puhdistaa astiat jo 50 asteessa, eikä se sisällä hajusteita tai väriaineita. Konetiskitabletissa on kaikki tarvittava puhtaan lopputuloksen saavuttamiseksi: huuhtelukirkaste, joka antaa astioille kiiltävän puhtaan pinnan ja suolaa, joka ehkäisee kalkkijäämiä. Allergiamerkitty ja Joutsenmerkitty.

Bliw Sensitive -nestesaippua on dermatologisesti testattu hajusteeton saippua herkälle iholle. Saippuassa on mieto, ihoystävällinen koostumus, ja sen kosteuttavat ainesosat hellivät ihoa. Tuotteelle on myönnetty Allergiamerkin lisäksi myös Joutsenmerkki sekä Vegan-merkki.

Savett Sensitive & Clean -puhdistuspyyhe on täydellinen ratkaisu, kun haluat raikkaan olon nopeasti. Savett-kosteuspyyhe on hajusteeton ja siinä on ihoystävällinen pH-arvo, joka sopii herkälle iholle. Kosteuspyyhkeellä voi puhdistaa ja raikastaa kädet, kasvot ja koko vartalon.

L300 Sensitive -ihonhoitosarja on tehokas ja hellävarainen Allergiamerkitty ihonhoitosarja, joka on kehitetty erityisesti herkälle ja helposti ärtyvälle iholle. Sensitive-sarjan tuotteet vahvistavat ihon suojakerrosta ja auttavat kosteuttamaan, rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa sekä vähentämään ihon punoitusta.

Erittäin Hieno Suomalainen Hellä -shampoo ja -hoitoaine ovat kaikille hiustyypeille tarkoitettuja tuotteita päivittäiseen käyttöön. Tuotteet eivät sisällä hajusteita ja ne ovat Allergiamerkittyjä. Hellä-tuotteet valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Blistex Sensitive -huulivoide on markkinoiden ensimmäinen huulivoide, joka on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Huulivoide sisältää vain viittä ainesosaa, ja se on kliinisesti testattu. Luonnolliset kaakao- ja sheavoi kosteuttavat huulia ja tekevät niistä ihanan pehmeät.

Lisätietoja ja tuotetiedustelut:

Viestintäasiantuntija Eine Alho, eine.alho@orkla.fi, p. 050 305 3057

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi