Ohita
Margrethe Vikanes työskentelee Pierre Robertilla vastuullisuus- ja laatupäällikkönä
Margrethe Vikanes työskentelee Pierre Robertilla vastuullisuus- ja laatupäällikkönä

Blogikirjoitus -

Vastuulliset vaatteet ovat kaikkien saatavilla

Vaatealan toimijana meillä on suuri vastuu tuotteidemme ympäristöjäljestä. Yhteiskuntavastuu ja eettiset hankinnat ovat olleet Orkla-perheeseen kuuluvan Pierre Robert Groupin toiminnan keskiössä vuodesta 2005, ja olemme näiden vuosien aikana saavuttaneet tärkeitä merkkipaaluja. Tänä päivänä 97 % käyttämästämme puuvillasta on luomupuuvillaa ja 99 % villasta Joutsenmerkittyä. 61 % synteettisistä kuiduista tulee kierrätysmateriaaleista. Myös tavarantoimittajiemme lista on julkinen.

Nämä saavutukset näkyvät suoraan tuotteissamme. Kierrätetystä Q-NOVA® -polyamidista valmistettujen Norlyn Comfy -sukkahousujen tuotannosta aiheutuu 80 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä tavallisiin sukkahousuihin verrattuna. Pierre Robertin villavaatteet ovat paitsi Joutsenmerkittyjä, myös mulesing-vapaita. Black Horsen alusvaatteet myydään muovipakkausten sijaan FSC-sertifioidusta kartongista valmistetuissa pakkauksissa.


Kenties kaikista tärkein asia on kuitenkin se, että olemme asettuneet pikamuotia vastaan.

Pikamuoti ja ylikulutus ovat vaateteollisuuden isoimmat ongelmat. Kulutamme tällä hetkellä vaatteita tavalla, joka ei ole kestävä. Ongelmaa ruokkivat vaihtuvat trendit, luontainen halumme kuulua joukkoon ja tästä johtuva tarve ostaa jatkuvasti uutta. Jos tätä pohjimmaista ongelmaa ei pystytä ratkaisemaan, vastuullisemmilla materiaaleilla on vain pieni vaikutus kokonaiskuvaan.

Me taistelemme ylikulutusta vastaan asettamalla tiukat kriteerit sille, mitä vaatteita otamme valikoimaan. Kriteereihimme kuuluvat kestävä laatu, monikäyttöisyys ja ajattomat designit, jotka toimivat vuodesta toiseen. 80 % tuotevalikoimastamme on pitkäaikaisia tuotteita, joita pysyvät valikoimassa myös kauden vaihtuessa.

Vastuullisempi vaateteollisuus vaatii tekoja kaikilta – niin brändeiltä, kuluttajilta kuin lainsäätäjiltä. Pierre Robertin kotimaassa Norjassa olemme yhdessä ulkoiluvaatteita valmistavan Bergans-brändin kanssa vedonneet Norjan hallitukseen kestävämmän vaateteollisuuden vauhdittamisen ja tiukemman sääntelyn puolesta. Toivomme myös, että EU:n tuore strategia kestäviä ja kiertotalouteen perustuvia tekstiilejä koskien olisi jatkossa kantava voima tämän tyyppisille aloitteille.

On kiistatonta, että tekstiilialaan liittyvät kestävyyshaasteet ovat suuria. Alan uusien innovaatioiden ja kuluttajissa pikkuhiljaa tapahtuvan asennemuutoksen ansiosta pysymme kuitenkin toiveikkaina.

Me Orklalla tavoitamme päivittäistavarakauppojen kautta suuren määrän kuluttajia ja voimme vaikuttaa pohjoismaalaisten vaatteiden ja alusvaatteiden vastuullisuuteen. Tässä piileekin suurin mahdollisuutemme. Panostamalla jatkossakin innovatiivisiin materiaaleihin ja vastuulliseen tuotantoon teemme vastuullisista vaatevalinnoista helppoja ja saavutettavia kaikille.

Margrethe Vikanes
Vastuullisuus- ja laatupäällikkö
Pierre Robert Group

LinkedIn: linkedin.com/in/mavikanes

Pierre Robert Group on osa Orkla-konsernia. Suomessa tuotemerkkeihimme kuuluvat Black Horse, Norlyn, Finnwear ja Pierre Robert.

Vastuullisista vaatteista ja pukeutumisesta puhutaan myös Vastuullisesti hyvää -podcastissa, jossa vieraana on vaatealan vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy. Kuuntele jakso täältä!

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi