Ohita
Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastissa sukelletaan vastuullisuuteen alan asiantuntijoiden kanssa
Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastissa sukelletaan vastuullisuuteen alan asiantuntijoiden kanssa

Uutinen -

Pelastuisiko maailma ilman muovia? Kuuntele Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastia

Muovikeskustelu käy maailmalla kuumana. Tutkimusten mukaan muovi on myös yksi suomalaisten suurimmista huolenaiheista, kun puhutaan vastuullisuudesta. Orklan Sustainable Life -tutkimuksessa 76 % suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, mikä oli koko Pohjoismaiden korkein lukema.

Kolmannessa Orklan Vastuullisesti hyvää -podcast-jaksossa pohditaankin sitä, onko muovittomuus mahdottomuus. Pelastuisiko maailma, jos muovia ei käytettäisi?

Keskustelemassa ovat Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokankaan johdolla Orkla Suomen tekninen pakkaussuunnittelija Arja Laitinen ja Suomen Uusiomuovin kehitysjohtaja Peter Rasmussen. Soitamme myös Norjaan Orkla Healthin tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavalle Yvonne Mainuschille, joka kertoo koko Orklan mittavasta pakkausuudistuksesta vitamiini- ja ravintolisätuotteissa.

Podcastin kuunneltuasi olet todellinen muoviasiantuntija ja osaat vastata muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Miten muovityypit eroavat toisistaan – käytetäänkö suklaakääreessä ja shampoopullossa samaa muovia?
  • Tarvitaanko neitsytmuovia enää tulevaisuudessa?
  • Mitä kierrätetylle muovijätteelle tapahtuu?
  • Mitä hyötyjä muovissa on muihin pakkausmateriaaleihin verrattuna?
  • Selviytyisikö elintarvikeala ilman muovia?
  • Miten Orkla onnistui uudistamaan vitamiini- ja ravintolisäpakkauksensa entistä vastuullisemmiksi?

Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastissa sukelletaan vastuullisuuden monimuotoisuuteen ja monimutkaisuuteen

Koska vastuullisuus on usein monimutkainen kokonaisuus, jossa helppoja ratkaisuja ei aina ole tarjolla, halusimme pureutua siihen tarkemmin podcastissa alan asiantuntijoiden kanssa. 

Vastuullisesti hyvää -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan rakastetusta mielihyvätuotteesta eli suklaasta ja sen tuotannossa käytetyistä raaka-aineista. Aloitamme kaakaosta, joka on suklaan keskeinen ainesosa ja jatkamme laajasti kiisteltyyn raaka-aineeseen, nimittäin palmuöljyyn. Esitämme kysymyksen – onko vastuullista suklaata olemassakaan? Keskustelemassa ovat Antti Isokankaan johdolla Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen sekä Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti.

Toisessa jaksossa puhutaan hävikistä ja elintarviketeollisuuden sekä päivittäistavarakaupan vastuusta sen vähentämiseksi. Roskiin heitetty ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä, kun mietitään ruoan tuottamista, kuljettamista, varastoimista ja vielä sen valmistamista – energiaa kuluu ja päästöjä syntyy. Mutta voidaanko ruokahävikki vielä hävittää? Aiheesta keskustelevat Antti Isokankaan kanssa Orkla Suomen toimitusketjun johtaja Patrik Lindholm ja Relexin Co-founder & CMO Johanna Småros.

Kuuntele Vastuullisesti hyvää -podcastia täältä.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäasiantuntija / Communications Specialist Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Liittyvä sisältö

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi