Ohita
Hyvä suuhygienia alkaa varhain

Tiedote -

Hyvä suuhygienia alkaa varhain

Lasten hampaiden reikiintyminen on Suomessa varsin yleinen ongelma. Reikiintyneitä, paikattuja tai karieksen vuoksi poistettuja hampaita on 5-vuotiailla keskimäärin 0,9, 12-vuotiailla 1,2 ja 17-vuotiailla 4,0. (1) Vastaavasti Norjassa joka viidennellä viisivuotiaista on karies. 5-vuotiaana reikiä on jo 20 prosentilla lapsista, kun 12-vuotiaana yli puolella ikäryhmästä on reikiä hampaissa. Vain 20 % selviää täysi-ikäiseksi ilman reikiä. (2)

Lasten hampaidenhoidolliset tarpeet vaihtelevat iän mukaan. Hammasharjaan voi tutustua jo ennen ensimmäisen hampaan puhkeamista jos hammasharjan malli on sellainen, että sen voi turvallisesti antaa lapselle. Liian pitkä varsi saattaa työntyä vahingollisesti kurkkuun, mutta Jordan Step-by-step 0–2-vuotiaiden hammasharjan lyhyen ja pyöreän varren kanssa tätä vaaraa ei ole. Varressa on reikä, että aikuinen pystyy pitämään varresta tukevasti kiinni kun harjaa lapsen hampaita. Myös lapsen peukku sopii hyvin reikään. Harjan toisessa päässä on purulelu, joka osaltaan kannustaa lasta tutustumaan harjaan. Harjaspää on pieni ja erittäin pehmeä, joten se mahtuu helposti lapsen suuhun. Jordan Step-by-step 0–2-vuotiaiden hammasharja on palkittu muotoilustaan. Harjalla on sekä RedDot Design Award sekä Award for Design Excellence.

3–5-vuotiaana lapset harjoittelevat yleensä hampaiden harjausta jo itse. Jordan Step-by-step 3–5-vuotiaiden harjaspää on pehmeä ja tuuhea. Ovaali reikä harjan keskellä mahdollistaa hyvän ja pitävän otteen niin lapselta kuin aikuiselta.

6–9-vuotiaana harjataan jo rautahampaita. Siksi niistä huolehtiminen on erittäin tärkeää. Toki jo maitohampaiden kunto ennustaa rautahampaiden kuntoa. Jordan Step-by-step 6–9-vuotiaille tarkoitetussa hammasharjassa on pehmeä magic tip -harjaspää, joka mahdollistaa tehokkaan takahampaiden, hammasvälien sekä ienrajan puhdistamisen. Kahvaosan pyöreä muotoilu mahdollistaa kiertävän liikkeen ja tehokkaan takahampaiden pesun. Muotoillusta kahvasta sekä lapset että aikuiset saavat hyvän ja pitävän otteen. Lasten hampaiden harjaustulos tulisi tarkistaa ainakin 10-vuotiaaksi saakka. Vasta silloin lasten käsien motoriikka on kehittynyt niin pitkälle, että takahampaatkin tulee pestyä.

Jordan kannustaa tekemään lasten hampaidenhoidosta hauskaa. Tätä tukemaan olemme julkaisseet hampaidenharjauslaulun, jossa seikkaillaan viidakon eläinystävien kanssa.

Laulu kestää kaksi minuuttia eli yhtä pitkään kuin hampaita tulisi harjata. https://www.youtube.com/watch?v=a-7nt9Ca-0U

(1) Karieksen Käypä hoito -suositukset

(2) Statistik Sentralbyrå / Norjan tilastokeskus

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Orkla Health, aiemmin Axellus Oy, on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi