Ohita
Vaihda hammasharjasi vähintään kolmen kuukauden välein

Tiedote -

Vaihda hammasharjasi vähintään kolmen kuukauden välein

Suurin osa meistä vaihtaa hammasharjan kahdesti vuodessa, vaikka se on liian harvoin. Suumme bakteerit, myös ne huonot, siirtyvät suustamme hammasharjaan.

Kylpyhuoneen kostea ja lämmin ympäristö on bakteereille oiva kasvualusta. Otollisissa olosuhteissa bakteerit jakaantuvat 20 minuutin välein. Harja pitää vaihtaa myös silloin kun harjakset eivät ole enää suorassa, sillä puhdistusteho vähenee kun harja menettää muotonsa. Osa aikuisista harjaa liian kovaa ja lapsilla puolestaan on tapana pureskella harjaspäätä. Hammaslääkärit ja suuhygienistit suosittelevat, että hammasharja vaihdetaan vähintään kolmen kuukauden välein.

Kannattaa myös varmistaa, että harjakset säilyttävät alkuperäisen muotonsa. Harjasten suunnittelussa on kiinnitetty huomiota siihen, että ne puhdistavat hampaat mahdollisimman hyvin. Tätä ne eivät tee jos harjakset menettävät muotonsa. Hammasharjastakin voi päätellä hinkkaako liian kovaa. Yleensä silloin harjaspäät sojottavat eri suuntiin. Voimakas harjaaminen ei tee hampaista puhtaampia ja aiheuttaa yleensä vain harmeja kun ienraja nousee ylöspäin ja hammaskaula paljastuu. Ikenen alta paljastuva juuri ei ole yhtä vankkaa kuin normaalisti näkyvissä oleva osa hampaasta, jonka päällä on kiillettä. Lapset taas pureskelevat usein harjaspäätä hampaiden harjauksen yhteydessä ja taaperoilla harjan vaihto voi tulla siksi eteen parinkin viikon välein. Niin lapsille kuin aikuisille kannattaa valita pehmeä harjaspää. Se puhdistaa yhtä hyvin kuin medium tai kova harjaspää, mutta on niitä hellävaraisempi.

Vaihtamisen unohtaa helposti

Tässä vinkkejä helpottamaan vaihtamisen muistamista:

  • Vaihda hammasharja vuodenajan vaihtuessa: Talvella, keväällä, kesällä ja syksyllä.
  • Vaihda hammasharja kun menet lomalle: pääsiäisenä, kesälomalla, syyslomalla, joululomalla.
  • Uuden hammasharjan voi ostaa silloin, kun ostaa uuden hammastahnan.

Asiantuntijat: Hammaslääkäri Jasmine Ben-Ami ja Orkla Healthin suuhygienisti Renate Derås.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Orkla Health, aiemmin Axellus Oy, on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi