Ohita
Maxim-urheiluravinnesarjan uutuudet maistuvat ennen ja jälkeen treenin

Tiedote -

Maxim-urheiluravinnesarjan uutuudet maistuvat ennen ja jälkeen treenin

Riittävä energiansaanti on tärkeää niin kunto- kuin aktiiviliikkujille, sillä se vaikuttaa sekä jaksamiseen että harjoittelusta saatuun hyötyyn. Maxim-urheiluravinnesarjan uutuudet on suunnattu kuntoilijoille, jotka haluavat varmistaa riittävän hiilihydraattien ja proteiinien saannin. Selkeästi nimetyistä pakkauksista on helppo valita oikea tuote nautittavaksi ennen tai jälkeen treenin. Maxim on ensimmäinen Euroopassa lanseerattu urheiluravinnesarja, joka kattaa tuotteet jokaiseen urheilusuorituksen vaiheeseen.

Maxim-urheiluravinnesarja täydentyy nyt uusilla, aktiivisille kuntoilijoille suunnatuilla tuotteilla. Tuotteiden nimistä on helppo tunnistaa niiden käyttötarkoitus. Ennen harjoittelua nautittavaksi soveltuvat Maxim Before Training Bar -energiapatukat sisältävät kaurahiutaleita, riisiä ja maitosuklaata. Energiapatukoiden makuvaihtoehtoina ovat kinuski ja banaani. Treenin jälkeen energiavarastoja voi täydentää sarjan proteiinijuomilla tai -patukoilla. Vaniljan- tai suklaanmakuinen Maxim After Training Shake on maitopohjainen, vähähiilihydraattinen ja rasvaton proteiinijuoma. Juomapakkaus sisältää 26 grammaa proteiinia.  Maxim After Training Barin makuvaihtoehtoina ovat tumma suklaa ja pähkinäsuklaa, ja se sisältää 27 g proteiinia. Hydrolisoitua vehnägluteiinia sisältävä proteiinipatukka soveltuu myös keliaakikoille. Liikuntasuorituksen aikana ja sen jälkeen nestetasapainosta voi huolehtia Maxim Total Hydration -poretableteista saatavalla appelsiininmakuisella urheilujuomalla. Tuote sisältää nestetasapainon kannalta tärkeitä mineraaleja: natriumia, kaliumia ja magnesiumia.

Liikkuja tarvitsee riittävästi hiilihydraatteja ja proteiineja
Oikeanlainen ravitsemus on keskeisessä roolissa niin kuntoliikkujilla kuin aktiiviliikkujillakin. Liikuntasuorituksen teho vaikuttaa kehon energiantuottotapoihin, sillä mitä kovemmalla teholla liikutaan, sitä enemmän energiaa tuotetaan muistakin lähteistä kuin rasvasta. Tällöin riittävä hiilihydraattien ja proteiinien saanti on tärkeää.

– Liikkuessa ihmisen energiantarve kasvaa verrattuna lepoon. Esimerkiksi liikuntaharrastajan liikuntamäärä ei kuitenkaan usein vaikuta kovin merkittävästi henkilön kokonaiskulutukseen. Kuntoilijan jaksaminen ja harjoittelusta saadut hyödyt voivat kuitenkin jäädä riittämättömän energiansaannin vuoksi vähäisemmiksi, kertoo liikuntatieteiden maisteri Jarno Lemmelä Trainer Labista.

Hyvälaatuiset hiilihydraattilähteet koostuvat muustakin kuin sokereista, sillä ne sisältävät muun muassa ihmiselle tärkeitä kuituja ja suojaravinteita, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita. Hiilihydraatit varastoituvat lihasten ja maksan glykogeenivarastoihin, joilla on keskeinen merkitys tehokkaassa harjoittelussa. Erityisesti kovan liikuntasuorituksen yhteydessä hiilihydraatit ovat välttämättömiä. Tällöin keho tuottaa energiaa aerobisesti hajottamalla rasvaa ja hiilihydraatteja kemiallisesti vedeksi ja hiilidioksidiksi sekä anaerobisesti, jolloin hiilihydraattien pilkkomisen sivutuotteena muodostuu maitohappoa. Proteiinit ovat ihmisille elintärkeitä ja niiden riittävä saanti on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille. Elimistön proteiinivarastot ovat pienet, joten on tärkeää saada proteiineja tasaisesti päivän aikana sekä erityisesti harjoittelun yhteydessä ja sen jälkeen. Riittävä proteiinien saanti korjaa harjoittelun aiheuttamia, mikroskooppisen pieniä vaurioita. Tämä mahdollistaa palautumisen ja samalla myös kehittymisen. Proteiinien tarve on noin 1–2,5 grammaa painokiloa kohden vuorokaudessa.

Oikeat eväät palautumiseen
Liikuntasuorituksen jälkeen on tärkeää paikata käytetyt energia- ja nestevarastot. Palautumis- eli proteiinipatukka tai -juoma sisältää sopivassa suhteessa proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa. Palauttavaa tuotetta on hyvä nauttia varsinkin silloin, kun seuraavaan ateriaan on pitkä aika. Palautumisen kannalta riittävä juominen on myös tärkeää. Varsinkin aktiiviliikkujan on hyvä nauttia urheilujuomaa, joka sisältää nestetasapainoa ylläpitäviä mineraaleja.

Aiheet

Kategoriat


Axellus Oy on Suomen johtava terveystuotteiden markkinoija ja alan vastuullinen kehittäjä. Tarjoamme helppokäyttöisiä ja terveyttä edistäviä tuotteita ja palveluita pohjoismaiseen ravitsemusosaamiseemme perustuen. www.axellus.fi



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi