Ohita
Tutkimuksen mukaan kalanmaksaöljyn säännöllinen nauttiminen lieventää kehon tulehdusreaktiota
Tutkimuksen mukaan kalanmaksaöljyn säännöllinen nauttiminen lieventää kehon tulehdusreaktiota

Tiedote -

Norjalaistutkimus: Kalanmaksaöljy paras ravintolisä fyysisestä rasituksesta palautumiseen

Norjalainen tutkijaryhmä on tutkinut kilpapyöräilijöiden palautumista fyysisestä rasituksesta. Tutkimuksen mukaan säännöllinen kalanmaksaöljyn nauttiminen lieventää rasituksen jälkeistä tulehdustilaa ja näin ollen nopeuttaa palautumista.

Harjoittelu rasittaa kehoa, ja rasituksen jälkeinen palautuminen on keskeistä suorituskyvyn kasvattamisen kannalta. Mitä nopeampi palautuminen, sitä nopeammin voi palata tuloksellisen harjoittelun pariin.

Norjalainen tutkijaryhmä on tutkinut, mikä ravintolisä toimii parhaiten kovan fyysisen rasituksen jälkeisessä palautumisessa. Tutkimuksessa tutkittiin 1000 kilpapyöräilijän palautumista rankan fyysisen rasituksen jälkeen.

Kovassa fyysisessä rasituksessa kehon immuunipuolustusjärjestelmä aktivoituu kehossa tapahtuvan tulehdustilan takia. Tulehdustilan aikana ihmisen maksa erittää C-reaktiivista proteiinia (CRP), jota on helppo ja nopea tutkia. CRP-nousun lievempi nousu indikoisi lievempää tulehdustilaa, mikä edelleen indikoisi nopeampaa palautumista sekä parantunutta suorituskykyä.

Tutkimuksen tulosten mukaan kalanmaksaöljyn säännöllinen nauttiminen lieventää kehon tulehdusreaktiota. Myös alempi BMI vaikuttaa suotuisasti palautumiseen. Kalanmaksaöljyä säännöllisesti käyttävillä kestävyysurheilijoilla CRP-tasot olivat 24 prosenttia alempia vuorokausi rasituksen jälkeen verrattuna henkilöihin, jotka eivät nauti kalanmaksaöljyä ollenkaan tai nauttivat sitä vain satunnaisesti.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Lisätietoa tutkimuksesta löydät Journal of the International Society of Sport Nutritionin julkaisemasta tutkimusartikkelista.

Norjassa NRK on julkaissut tutkimuksesta artikkelin: Ny studie slår fast: Tran funker mye bedre enn alt annet kosttilskudd

Tutkimusryhmän jäsenentä Stein Örniä on myös mahdollista haastatella. Örn on lääkäri ja sydänspesialisti Stavangerin yliopistollisessa sairaalassa sekä Stavangerin yliopiston professori. Hän myös valmentaa maailmanluokan kilpapyöräilijöitä. Haastattelupyynnöt Orklan Suomen yritysviestinnän kautta.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi