Ohita
Painija Petra Olli on Suomen mitalitoivo Rion kesäolympialaisissa.
Painija Petra Olli on Suomen mitalitoivo Rion kesäolympialaisissa.

Tiedote -

Painija Petra Olli tähtää Riossa mitalisijoille

22-vuotias Petra Olli on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt vaikuttaviin saavutuksiin: plakkarissa on aikuisten sarjoissa muun muassa viisi SM-kultaa, yksi Pohjoismaiden mestaruus ja yksi MM-hopea. Tuorein arvokisavoitto on 60-kiloisten sarjan EM-kulta maaliskuulta 2016.

Painiharrastus alkoi jo varhain, kun vanhemmat veivät 7-vuotiaan Petran lasten ja nuorten painileikkikouluun Lappajärvellä. Valmentaja ehdotti siirtymistä isompien ryhmään, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

– Parasta painissa on lajin monipuolisuus. Paini on tekniikkalaji, johon kuuluu paljon muutakin kuin hikistä vääntämistä painimatolla. Uusien liikkeiden oppiminen antaa positiivista energiaa, Petra Olli sanoo.

Menestyksensä salaisuudeksi Petra paljastaa suomalaisen sisun ja periksiantamattomuuden: ottelu ei ole ohi ennen viimeistä pillin vihellystä.

– Tärkein asia urheilijan menestyksen takana on usko omaan tekemiseen, Petra pohtii.

– Myös hyvä luottamussuhde valmentajan kanssa luo edellytykset parhaaseen mahdolliseen treenaamiseen. Onnistumiseen vaikuttaa vahvasti myös urheilun ulkopuolinen tuki. Perhe on minulle kaikkein tärkein tuki ja turva.

Urheilijan on tärkeää pitää huolta omasta kehostaan ja hyvinvoinnistaan ja siten ennaltaehkäistä vammoja. Fyysiseen suorituskykyyn vaikuttaa myös henkinen hyvinvointi.

Maxim-urheiluravinteet treenin tukena

Kova treeni vaatii lisäenergiaa. Urheiluravinteet auttavat jaksamaan ja palautumaan.

– Painonhallinta on tärkeää painissa, mutta välillä tekee mieli makeaa, kuten suklaata, Petra tunnustaa.

Proteiinipatukka auttaa taltuttamaan makeanhimon, ja samalla tulee syötyä terveellisemmin. Oikein käytettynä urheiluravinteet ovat tärkeä osa urheilua.

– Suosikkini Maxim-urheiluravinteista ovat Maxim Sports Drink sekä Maxim-proteiinipatukat.

Petra ei ole huolissaan kilpaurheilun asettamista paineista.

– Kovimmat paineet eivät tule ulkopuolelta, vaan ne luo itse itselleen. Kavereiden kanssa yhdessäolo auttaa nollaamaan ajatukset painista. Kun välillä tekee jotain aivan muuta kuin urheilee, jaksaa paremmin harjoitella kohti uusia tavoitteita, Petra kertoo.

– Ulkopuolisiin paineisiin ei pidä keskittyä, eikä niille pidä antaa liikaa valtaa. Muuten menee jumiin. Kannattaa luottaa omaan tekemiseen ja antaa vähemmän huomiota muiden odotuksille.

Kovat tavoitteet Rioon

Urheilijan arki pyörii vahvasti harjoittelun ympärillä, eikä aikaa jää paljon muuhun. Petra Olli on aloittanut valmistautumisen Rion olympialaisiin jo vuosia sitten. Hän on harjoitellut ahkerasti Kuortaneen Urheiluopistolla ja kotona Lappajärvellä.

– Riossa tavoitteenani on tehdä urani paras suoritus. Tähtään olympialaisissa iltapaineihin, joissa taistellaan mitalisijoista. Tie sinne on pitkä, sillä sitä ennen pitää selviytyä aamupaineista.

Petra katsoo urallaan pitkälle tulevaisuuteen.

– Haluan painia mahdollisimman pitkään. Jos olen painimatolla vielä nelikymppisenä, pitää jonkun raahata minut sieltä pois, Petra naurahtaa.

– Minulla on paljon vuosia edessä. Toivon, että paikat pysyvät kunnossa. Yritän tehdä parhaani urheilijana ja antaa suomalaiselle urheilulle sykähdyttäviä hetkiä.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Orkla Care Finland on maamme johtava toimija ja alan vastuullinen kehittäjä henkilökohtaisen hyvinvoinnin tuotteissa, terveystuotteissa, haavanhoidossa sekä kotitalouden puhdistustuotteissa.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi