Ohita
Taffelin kolme uutta pussikonseptia Big Time, Good Time ja Snack Time vastaavat kuluttajien toiveisiin pienemmistä pakkauksista.
Taffelin kolme uutta pussikonseptia Big Time, Good Time ja Snack Time vastaavat kuluttajien toiveisiin pienemmistä pakkauksista.

Tiedote -

Perunalastujen kulutustavat ovat muutoksessa – sipsit ostetaan silti useimmiten jaettavaksi

Snacksien kulutustilanteet ovat muuttuneet viime vuosien aikana monipuolisimmiksi. Sipsipussiin tartutaan juhlien ja viikonloppujen lisäksi yhä useammin arkena ja omaksi hemmotteluksi. Suomalaiset kuluttajat toivovat pienempiä pakkauksia helpottamaan sipsien mukaan ottamista ja jokaisen syöjän oman maun mukaisten snacksien valintaa.

Suomalainen perunalastu- ja snacksbrändi Taffel on selvittänyt tarkkaan kulutustottumusten muutosta. Taffelin kuluttajatutkimuksista käy ilmi, että suomalaiset etsivät sipsihyllyltä tuotteita yhä monipuolisempiin nautiskeluhetkiin. Pienempien pakkauskokojen kysyntä on kasvanut tasaisesti jo useiden vuosien ajan.

Foodwestin Taffelille tammikuussa 2024 toteuttamassa kuluttajatutkimuksessa puolet haastatelluista kertoi ostavansa sipsejä itsensä lisäksi myös muille. Lähes yhtä moni, 41 prosenttia, osti sipsejä vain itselleen.

Yleisimmät syyt ostaa sipsejä olivat viikonloppu (39 %), TV:n katselu (27 %) sekä juhlat, vierastarjoilut tai tuliaiseksi (23 %). Yleisiksi syiksi tarttua sipsipussiin kerrottiin myös, että tekee mieli jotain suolaista (22 %), vapaa-aika ja loma (12 %) sekä halu hemmotella itseä (12 %).

”Suomessa on perinteisesti herkuteltu sipseillä viikonloppuisin ja erilaisissa juhlissa, mutta sipsien käyttötilanteet ja kulutustottumukset ovat muuttumassa. Kaupasta halutaan juuri omaan snackshetkeen ja -makuun sopiva tuote, oli kyse sitten yhteisestä herkkuhetkestä ystäväporukalla tai oman ajan kruunaamisesta”, kertoo Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

Taffel vastaa kuluttajien toiveisiin uudistamalla snackspussikonseptinsa

Suomen snackstuotteiden markkinajohtaja Taffel vastaa kuluttajien toiveisiin uudistamalla valikoimaansa niin, että jokaiseen snackshetkeen on jatkossa entistä helpompaa valita sopiva pussi. Muutoksen myötä Taffelin sipsejä on tarjolla kolmessa uudessa pussikonseptissa: Big Time, Good Time ja Snack Time.

Big Time -pussit sopivat suurenmoisiin hetkiin, joko yksin tai yhdessä nautittavaksi viikonloppuna tai juhlissa. Good Time -pussit taas ovat sopivan kokoisia hyviin sipsihetkiin arjen keskellä tai viikonloppuna, olipa kyseessä sitten oma hemmottelu tai kavereiden kanssa jaettu herkkuhetki. Snack Time -pussi puolestaan on näppärän kokoinen pakkaus ottaa mukaan vaikkapa töihin, bussiin, hansikaslokeroon tai reppuun.

”Kuluttajien kiinnostus pienempiin pussikokoihin on ollut kasvussa jo vuosia. Kiinnostavia uutuusmakuja halutaan testata ensin pienemmässä koossa. Yhden pussin sijaan voidaan pienemmistä pakkauksista valita jokaiselle syöjälle omaa suosikkimakua”, Väkelä jatkaa.

Uudistus näkyy Taffelin tuotevalikoimissa vaiheittain syksyn 2024 ja vuoden 2025 aikana, tuotteesta riippuen. Ensimmäisinä Big Time -pusseissa on saatavilla Taffelin perunalastut, kuten Taffel Broadway ja Taffel SIPS sekä valikoimiin paluun tekevä kurkkupikkelssin ja majoneesin makuinen Taffel Diner.

Pussikonseptin uudistuksen yhteydessä Taffel päivittää myös pussien ulkoasua ja materiaalia. Taffel-pussien kokojen ja ilmeen uudistus ei vaikuta suosikkisipsien makuihin, joissa säilyvät tutut reseptit.

Kuvia: https://mediapankki.orklasuomi.fi/l/cwZHmM5xqn7F

Lisätietoja: Lotta Roitto, viestintäpäällikkö, Orkla Suomi, 040 747 0871, lotta.roitto@orkla.fi

Foodwestin kuluttajatutkimuksesta
Elintarvikealan asiantuntijayritys Foodwest toteutti Orkla Suomen tilauksesta Taffelin kuluttajatutkimuksen tammikuussa 2024. Tutkimuksessa haastateltiin 179 kuluttajaa ja havainnoitiin 908 kuluttajaa Tampereella ja Helsingissä.

Taffel on Suomen rakastetuin perunalastu- ja snacksbrändi, jonka valikoimiin kuuluu muun muassa sipsejä, juustosnacksejä, pähkinöitä, popcorneja ja dippejä. Taffel on valmistanut sipsejä ja snacksejä Ahvenanmaan Haraldsbyssä sijaitsevalla tehtaalla 1960-luvulta lähtien. Taffelin perunalastut valmistetaan ensisijaisesti kotimaisista perunoista ja niiden tuotannossa hyödynnetään uusiutuvaa tuulienergiaa ja biokaasua. Taffel on osa Orkla Suomea.

Aiheet

Kategoriat


Orkla Suomi tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita ja maukkaita ruoka-, snacks- sekä makeistuotteita niin arkeen kuin juhlaan. Yli 20 tuotemerkkiimme kuuluvat muun muassa Taffel, Panda, Felix, Grandiosa, Oolannin ja Kantolan. Valmistamme suklaa- ja lakritsituotteita Vaajakoskella ja perunatuotteita Ahvenanmaan Haraldsbyssä. Vuonna 2023 Orkla Suomi työllisti noin 440 henkilöä ja liikevaihtomme oli 270 miljoonaa euroa. Orkla Suomi Finland Oy Ab on osa Orkla-konsernia, joka on listattu Oslon pörssiin.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja Orkla Suomi 050 572 7470
Lotta Roitto

Lotta Roitto

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäpäällikkö Orkla Suomi 040 747 0871

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland

Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi