Ohita
Ruoka mitä rakastat! Frankful on texmex-ruokaa isolla T:llä ja pienellä ilmastojäljellä

Tiedote -

Ruoka mitä rakastat! Frankful on texmex-ruokaa isolla T:llä ja pienellä ilmastojäljellä

Orkla Suomi tuo keväällä kauppoihin Frankful®-brändin, jonka valikoimiin kuuluu herkullisia, ilmastofiksuja ja helppokäyttöisiä texmex-ruokia. Kaikkiin Frankful-pakkauksiin on merkitty tuotteen hiilijalanjälki, ja tuotteet ovat 100 % vegaanisia.

Texmex-ruoka on Suomessa suositumpaa kuin koskaan – texmexistä on tullut monelle arkiruokaa, jota on helppo varioida ja rakentaa jokaiselle maistuva kokonaisuus. Samalla toiveet ilmastoystävällisestä ruoasta ja kestävistä valinnoista ruokapöydässä ovat kasvaneet entisestään. Orklan oman Sustainable Life -kuluttajatutkimuksen mukaan 66 % suomalaisista haluaa suosia tuotteita, joilla on pienempi ilmastovaikutus. Lukema on Pohjoismaiden korkein.

Orkla vastaa kuluttajien toiveisiin tuomalla texmex-hyllyyn ilmastofiksun ja vegaanisen Frankfulin, jonka valikoimiin kuuluu 12 eri tuotetta tortilloista dippeihin, salsoihin ja kasviproteiineihin. Kaikki tuotteet on kehitetty niin, että niistä jäisi mahdollisimman pieni hiilijalanjälki, mutta mausta ei ole tingitty tippaakaan. Tätä ruokaa onkin helppo rakastaa!

”Kuluttajat haluavat suosia yhä enemmän tuotteita, jotka tekevät hyvää sekä ihmisille että ilmastolle. Frankful on brändi, josta voimme olla todella ylpeitä – kaikilla tuotteilla on pieni ilmastovaikutus, mikä on saatu aikaan tarkalla raaka-aineiden valinnalla, toimimalla fiksusti hävikin kanssa ja suunnittelemalla parempia pakkauksia”, kertoo Frankfulin markkinoinnista vastaava Vesa Vainio.

Frankful haluaa nimensä mukaisesti toimia avoimesti ja vilpittömästi, ja kertoo siksi jokaisen tuotteen hiilijalanjäljen pakkauksissa. Ruotsin RISE-instituutin (Research Institutes Of Sweden) kehittämissä laskelmissa on huomioitu koko tuotantoketju aina raaka-aineiden tuotannosta tuotteiden valmistukseen ja kuljetukseen.

"Tuotannossa syntyy aina jonkin verran hävikkiä, mutta Frankfulilla nämäkin määrät on pelastettu. Esimerkiksi Frankful Taco Sauce ja Tangy Apple Salsa sisältävät aiemmista tuotantoeristä ylijäänyttä tomaattikastiketta, ja rapeat tortillalastut on valmistettu epätasalaatuisista tortillaletuista, jotka muuten olisivat menneet hukkaan”, kertoo Vainio.

Pieneen ilmastojälkeen vaikuttavat Frankful-tuotteissa etenkin eläinperäisten tuotteiden korvaaminen kasvipohjaisilla. Vainio povaa menestystä erityisesti Ruotsissa suosioon nousseelle kasvipohjaiselle juuston makuiselle dippikastikkeelle, Vegan Ch**se Dipille.

"Kasvipohjaisuuden lisäksi Frankfulin tuotekehityksessä on tehty hyviä oivalluksia. Esimerkiksi Tangy Apple Salsaan makua tuo perinteisen ananaksen sijaan ilmastojäljeltään pienempi omena. Salsa- ja kastikepurkkien koot on myös pidetty sopivan pieninä, jotta texmex-pöydälle tyypilliseltä salsahävikiltä vältyttäisiin. Myös tortillalettujen pussit ovat uudelleen suljettavia”, Vainio kertoo.

Vaikka texmex-buumi on Suomessa kovaa, on meillä vielä matkaa naapurimaihin. Ruotsissa ja Norjassa syödään moninkertaisesti texmex-ruokaa Suomeen verrattuna, ja esimerkiksi taco-perjantait ovat jo Ruotsissa käsite. Orklalla uskotaan, että Suomessa onkin tilaa erityisesti Frankfulin kaltaiselle ilmastofiksulle texmex-brändille.

”Frankful on meidän tapamme tehdä hyviä asioita – brändissä yhdistyvät positiivisuus, herkullisuus ja helppokäyttöisyys”, Vainio vinkkaa.

Frankful-tuotteet saatavilla kaupoissa 1.3. alkaen, lisätietoa tuotteista tulossa pian! Voit lukea lisää tuotteista myös täältä: www.frankful.fi.

Lisätietoja:

Marketing Manager Vesa Vainio, vesa.vainio@orkla.fi

Aiheet


Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja. Edustamme Suomessa yli 70 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Yhteyshenkilö/-t

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö CCO / Viestintäjohtaja, Orkla Corporate Communications Finland 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö Orkla Corporate Communications Finland 0503053057

Liittyvä sisältö

Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja

Me Orklalla haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyväksi niin ihmisille kuin ympäristölle. Tarjoamme vastuullisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlaan.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi