Ohita
Sipsipussista ja ketsuppipullosta pantti – Orkla aloittaa yhteistyön kierrätyssovellus Bowerin kanssa

Tiedote -

Sipsipussista ja ketsuppipullosta pantti – Orkla aloittaa yhteistyön kierrätyssovellus Bowerin kanssa

Kymmenen Suomen tunnetuimpiin kuuluvaa ruoka- ja makeisbrändiä on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen Bower-yrityksen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on saada yhä useampi pakkaus kiertoon. Bower-kierrätyssovelluksen kautta kierrätettävistä pakkauksista saa pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi.

Mukana Bower-sovelluksessa ovat maaliskuusta lähtien Panda, Taffel, Felix, Grandiosa, Paulúns, Oolannin, Risifrutti, Anyday Nuts, Abba ja Ekströms. Tuotemerkkien pakkauksista saa Bowerin kautta pantin, kun tuotteen viivakoodi skannataan sovelluksessa ja pakkaus lajitellaan kierrätyspisteellä.

”Haluamme kannustaa kuluttajia lajittelemaan pakkauksiamme ja samalla palkita niitä kuluttajia, jotka tätä tekevät. Kierrättäminen vähentää uusien materiaalien tarvetta, säästää energiaa ja luonnonvaroja. Bowerin avulla pystymme tarjoamaan kuluttajille pakkausten lajitteluun myös taloudellisen kannustimen”, sanoo Nina Olin, Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

Bower-kierrätyssovelluksen kautta kierrätettävistä pakkauksista kertyy sovellukseen pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi, lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai lunastaa niillä palkintoja. Suomeen vuonna 2021 rantautuneella sovelluksella on yli 370 000 käyttäjää Pohjoismaissa ja sen kautta kierrätetään yli 2 miljoonaa pakkausta joka kuukausi.

”Olemme innoissamme mukana ensimmäisten joukossa kokeilemassa uutta ratkaisua pakkausten lajittelun lisäämiseksi. Toivomme, että sovelluksen avulla yhä useampi tuotteidemme pakkauksista päätyy kierrätykseen sekajätteen sijaan”, Olin sanoo.

Palpan tilastojen mukaan yli 90 % pantillisista pulloista palautuu takaisin kiertoon. Orklan ja Bowerin toiveissa on laajentaa samaa trendiä myös muihin kuluttajapakkauksiin.

”Taloudellisen kannustimen avulla voimme muuttaa käsitystä pelkkänä roskana nähdystä pakkauksesta ja hyödyntää paremmin kierrätettävien pakkausten tuottamiseksi tehtyjä suuria investointeja”, sanoo Bowerin toimitusjohtaja Suwar Mert.

“Markkinoilta on puuttunut ratkaisu, joka mahdollistaa suoran viestinnän kuluttajan ja tuottajan välillä. Bowerin avulla brändit voivat aktiivisesti kannustaa kuluttajia lisäämään pakkausten lajittelua. Olemme todella ylpeitä ja iloisia yhteistyöstä Orklan kanssa”, Mert jatkaa.

Vastuullisuutta tekojen kautta

Orklalla on panostettu pitkään ilmastovaikutuksen pienentämiseen, vastuullisempiin pakkauksiin ja raaka-aineisiin sekä vastuullisen kuluttamisen tukemiseen. Vastuullisuus näkyy koko arvoketjussa ja ulottuu Bower-yhteistyön myötä tuotteen loppukäyttäjään saakka.

  • Science Based Targets -aloite on hyväksynyt Orklan tieteeseen perustuvat nettonollatavoitteet koko arvoketjun osalta vuoteen 2045 mennessä, yhtenä ensimmäisistä yrityksistä niin Pohjoismaissa kuin maailmanlaajuisesti.
  • 47 % kaikista Orkla-pakkauksista sisältää jo nyt kierrätysmateriaalia tai uusiutuvaa materiaalia. 97 % pakkauksista on lisäksi kierrätettävissä.
  • Suomessa Taffelin ja Oolannin tehtaan sähköenergia saadaan 100 % tuulivoimasta. Kiertotalouteen panostetaan muun muassa tehtaan omalla biokaasutuotannolla.
  • Pandan koko makeisvalikoima on ollut palmuöljytön vuodesta 2021.

Tutustu Bower-sovellukseen osoitteessa www.getbower.com

Lisätietoja:

Orkla: Viestintäjohtaja Nina Olin, nina.olin@orkla.fi, p. 050 572 7470
Bower: CEO Suwar Mert, suwar@getbower.com

Aiheet

Kategoriat


Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.



Yhteyshenkilöt

Nina Olin

Nina Olin

Lehdistön yhteyshenkilö HR- ja viestintäjohtaja 0505727470
Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi