Ohita
Yli 100 000 skannattua pakkausta – Orklan ja Bowerin yhteistyö sai innostuneen vastaanoton

Tiedote -

Yli 100 000 skannattua pakkausta – Orklan ja Bowerin yhteistyö sai innostuneen vastaanoton

Orklan ja Bower-kierrätyssovelluksen yhteistyö on saanut vauhdikkaan startin. Kahden kuukauden aikana sovelluksesta löytyvien Orkla-brändien pakkauksia on skannattu lähes 130 000 kertaa. Pakkausten lajittelu kierrätykseen vähentää hiilidioksidipäästöjä 2420 kiloa.

Kymmenen Orkla Suomen ruoka- ja makeisbrändiä aloitti maaliskuussa yhteistyön ruotsalaisen kierrätyssovellus Bowerin kanssa. Sovelluksen kautta kierrätettävistä pakkauksista kertyy sovellukseen pisteitä, jotka voi muuttaa rahaksi.

Bowerin tilastojen mukaan suomalaiset ovat kierrättäneet Orklan kymmenen yhteistyöbrändin pakkauksia ahkerasti, lähes 130 000 kertaa maalis- ja huhtikuun aikana. Mukana sovelluksessa ovat Abba, Anyday Nuts, Ekströms, Felix, Grandiosa, Oolannin, Panda, Paulúns, Risifrutti ja Taffel. Bower ylsi myös maaliskuun alussa Suomen ladatuimpien sovellusten ykköspaikalle.

”Ruotsissa paikallisia Orkla-brändejä skannattiin Bower-sovelluksessa viime vuonna yhteensä vajaat 400 000 kertaa, joten Suomessa sovelluksen käytössä on otettu vauhdikas startti. Tietenkin sovellukseen liittyy uutuudenviehätystä, ja seuraamme mielenkiinnolla, miten lajitteluinto jatkuu,” kertoo Nina Olin, Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

Sovelluksessa voi skannata minkä tahansa kierrätykseen soveltuvan pakkauksen, mutta yhteistyöbrändien tuotteista saa tuplasti pisteitä. Yhteistyöbrändit myös rahoittavat sovellusta.

”Tuotteen hintaan ei lisätä mitään, eikä kuluttajille koidu asiasta kustannuksia, vaan me maksamme Bowerille yhteistyöstä. Myös muita kuin Orklan brändejä voi skannata sovellukseen, eli kaikista pakkauksista saa pisteitä. Taustalla on toive saada yhä useampi pakkaus kiertoon ja lisätä suomalaisten innokkuutta pakkausten lajitteluun”, Olin sanoo.

Jatkossa saman Orkla-pakkauksen voi skannata kerran päivässä

Bower-sovelluksen käytössä luotetaan paljon kuluttajan omaantuntoon. Tuotteiden viivakoodit skannataan ennen lajittelua, ja oman kierrätyspisteen voi lisätä sovellukseen myös itse. Kierrätyspisteellä Bower vahvistaa sovelluksen käyttäjän sijainnin, mutta varsinainen lajittelu jää kuluttajan vastuulle.

”Sitä sovellus ei pysty varmistamaan, että pakkaukset päätyvät oikeisiin lajittelupisteisiin. Luotamme tässä kuitenkin kuluttajiin ja heidän haluunsa toimia oikein. Pakkausten lajittelu on jokaiselle pieni teko, jonka avulla voimme tehdä yhdessä ison positiivisen vaikutuksen ympäristöön ja ilmastoon”, Olin jatkaa.

Näin alkuun Orklan pakkauksia on voinut skannata sovellukseen ilman päiväkohtaisia rajoituksia, jatkossa myös Orklan brändejä koskee Bowerin yleinen käytäntö, jonka mukaan saman tuotepakkauksen voi skannata sovelluksessa kerran päivässä. Muutos heijastaa Bowerin mukaan kuluttajakäyttäytymistä ja vähentää sovellukseen liittyviä väärinkäytöksiä.

”Olemme iloisia siitä, että pakkausten lajittelu ja Bower-sovellus ovat kiinnostaneet näin laajasti kuluttajia. Jokainen kierrätykseen päätyvä pakkaus on askel oikeaan suuntaan, ja vaikka kaikki eivät sovelluksesta innostuisikaan, olemme toivottavasti lisänneet tietoisuutta pakkausten lajittelun tärkeydestä”, Olin toteaa.

Aiheet

Kategoriat


Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.



Yhteyshenkilöt

Eine Alho

Eine Alho

Lehdistön yhteyshenkilö Communications Manager / Viestintäpäällikkö 0503053057

Liittyvä sisältö

Edustamme Suomessa yli 60 tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen

Haluamme tehdä elämästä parempaa paikallisilla brändeillä, jotka tuottavat iloa ja ovat vastuullisempia valintoja. Suomessa toimivat Orkla-yritykset edustavat yli 60 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

Orkla Finland
Äyritie 16
01510 VANTAA
Suomi